Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Pastwisko II

Domyślnie Pastwisko II

Zapraszam
    Pozdrawiam.Józef.

Oszczędny w słowach Awatar nikof100
    Miasto
    Horgen / Krakow

Domyślnie

Fajna sielanka, mi sie podoba.

Domyślnie

ładnie w kadrze, ale ze słońcem sobie nie poradziłeś, widze F8 to o wiele za mało przy zdjeciu pod słońce poczawszy od F14 w górę a pomiar swiatła brać z linii horyzontu, dość daleko od słońca (jezeli robione bez filtra) , kolorki też dobre

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    ładnie w kadrze, ale ze słońcem sobie nie poradziłeś, widze F8 to o wiele za mało przy zdjeciu pod słońce poczawszy od F14 w górę a pomiar swiatła brać z linii horyzontu, dość daleko od słońca (jezeli robione bez filtra) , kolorki też dobre
    Dzięki za rzeczowy i bardzo mi pomocny komentarz.
    Pozdrawiam.Józef.

Domyślnie

O, ja też takie porady bardzo cenię. Od razu wiadomo po co jest forum.
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Słonko mnie aż tak bardzo nie razi szczerze mówiąc - mogłoby być lepiej, fakt, ale jego "rozmyte" krawędzie podkreślają wrażenie że rozświetla mgłę (w moim odczuciu oczywiście). Świetny klimat poranka i bardzo ładny kadr.

Pozdrawiam.
    Surfingujące buty.

Domyślnie

Kurde można by polemizować. Przy małym otwartej przysłonie F2-F11 wyjdzie w miarę okrągła tarcza, bez efektu gwiazdkowania, głębia ostrości może być mniejsza(zależy jak się kadruje, plus jakiej techniki użyć przy składaniu), ale w moim odczuciu nie ma jednej reguły w takim razie - zależy kto jak lubi. Ja dla przykładu robię podobnie jak ty Januszu - do niedawna F22 było moim ulubionym, i lubię gwiazdki na wszelkiego rodzaju źródłach światła, ale tutaj wygląda to znakomicie.Przecież nikt nie powiedział, że słońce ma być zawsze żółte, czerwone itd - czasem jest to taka biała plama po prostu, tutaj dodatkowo fajnie zawoalowana mgłą... Hmmm... warto by autor pamiętał, że jest wiele dróg wyjścia...
    D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE

Domyślnie

Ciekawy z klimatem kadr.Pozdrawiam

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marrab Zobacz posta
    Słonko mnie aż tak bardzo nie razi szczerze mówiąc - mogłoby być lepiej, fakt, ale jego "rozmyte" krawędzie podkreślają wrażenie że rozświetla mgłę (w moim odczuciu oczywiście). Świetny klimat poranka i bardzo ładny kadr.

Pozdrawiam.
    Pełna zgoda.
    Ale dzięki Jankowi za technikalia dotyczące tego typu kadrów. Myślę że wielu z nas się to przyda.

Domyślnie

Zacna fota, milo sie ja oglada.
    Cytat Zamieszczone przez maniak666 Zobacz posta
    Ale dzięki Jankowi za technikalia dotyczące tego typu kadrów. Myślę że wielu z nas się to przyda.
    Oby takich Janeczkow bylo tutaj wiecej

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów