Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: We mgle

Domyślnie We mgle

Islandia

Moje okolice - ciepłe jeziorko za Husavikiem.

Ciekawostka:
    W jeziorku mieszkają - niektórzy z was może już o tym wiedzą - welony!
    Tak - ktoś je tam zapuścił, a żeby było ciekawiej - żyją, mają się świetnie i rosną duże i pulchniutkie. Jezioro stało się dla nich naturalnym akwarium, a nawet ciężkie Islandzkie zimy im nie przeszkadzają - temp. oscyluje ponoć między 17 a 25 stopni, z miejscami chłodniejszymi i cieplejszymi, więc mają gdzie się chować.

Na potwierdzenie - inna fotka - pokazuję dla ciekawych zjawiska :

Inna sprawa - mewy je wyczaiły i uskuteczniają regularne polowania - rozbrajającyy widok - morski ptak z akwariową rybą w dziobie !
    (Może kiedyś ustrzelę) .

Tak więc pierwsza fota - w ramach moich fotograficznych wypocin, druga jako dodatek - ciekawostka.

Pozdrawiam
    D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE

Domyślnie

Jedynka to bardzo, ale to bardzo nie wykozystane warunki, miales piekny wschod, palete na temat, mgielke na woda......ale wyszlo jakos tak nie dorobione. Dopracowac jedynka, najlepiej ja obrobic od poczatku i bedzie naprawde dobre zdjecie.
    Dwojka, no pogladowa jest, ale nie dziwi mnie to z welonami, wygladaja mi na karasie zlociste a to jest bardzo mocna ryba, u mnie ogrodku zimuja co roku i maja sie dobrze, wystarcza pompa na dnie ktora powoduje to, ze nie zamarza przerebel i ryby maja tlen

Domyślnie

Greg77 co byś w jedynce zmienił?
    D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez geralttt Zobacz posta
    Greg77 co byś w jedynce zmienił?
    witaj Rafale - przede wszystkim więcej dołu o jakieś 2-3cm, wówczas ta stosunkowo ciezka obróbka objełaby te paletę, i chyba bym trochę rozjaśnił, ale minimalnie podłogę

Domyślnie

Dzięki Januszu.

Kurde sęk w tym, że jak daję cm więcej to kadr traci na dynamice + są tam nieprzyjemne syfki, których nie chciałem wyciągać z tego brzegu..
    Zastanawiam się jeszcze nad obróbką, ale nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy w tym momencie...

Greg to był zachód - teraz dopiero doczytałem, światła miałem mało, ale chmury tworzyły całą zabawę dlatego uderzyłem na gorące jeziorko - tam często wieczorami są mgły.. Co do karasi - to ja się kurna zachwycam a ty mi piszesz, że masz je w stawie Myślałem że karpie Koi można w PL hodować bezproblemowo w każdych warunkach, ale o welonach w stawach nie wiedziałem ehhh... Tak, czy siak - niecodzienne akwarium.

Domyślnie

Tak tak, już widziałem - no przestań, nie należę do ignorantów ...

Duże rosną Greg? Chodzi mi o to jak z tym jest w twojej hodowli...

Uprawnienia umieszczania postów