Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Question Siła głosu w D5000

Może ktoś z kolegów używa dłużej tego modelu i wie czy istnieje możliwość zmniejszenia czułości mikrofonu przy kręceniu filmików? Mam koszmarne przestery a zasłonięcie mikrofonu gąbką nie pomaga

Domyślnie

To jest lustrzanka a nie kamera przyzwyczaj się albo kup kamerę...
    http://rafalec.digart.pl/
    Nikon D5K || 6 razy Nikkor || Nissin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafalec Zobacz posta
    To jest lustrzanka a nie kamera przyzwyczaj się albo kup kamerę...
    Albo zewnętrzny mikforon. Szkoda, że D5000 nie ma wyjścia mikrofonowego.

Domyślnie

Ja mam ten sam problem.
    Nikona D5000 mam od pół roku.
    Jak nagrywam film i jest np.w pomieszczeniu nie za głośno,to jest wszystko ok.
    Jednak gdy jest imprezka i muzyczka troszkę głośniej gra,to później przy odtwarzaniu nic nie słychać.
    Jest tylko jedno wielkie pierdzenie.
    Nie wiem,czy mam uszkodzony mikrofon w aparacie?
    Skoro Nikon wprowadził nagrywanie w jakości HD,to i dźwięk powinien być chyba dobry,niezależnie od natężenia głośności w pomieszczeniu.
    Sprawdźcie to może w swoich aparatach i proszę o odpowiedź,bo nie wiem,czy mam go oddać do serwisu,czy pogodzić się z tą niedoskonałością.

P.S.Rafalec,wiadomo,że to aparat,a nie kamera,ale skoro jest taka opcje,to chyba powinna działać dobrze.

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez mpsiura ; 13-02-2011 o 14:04

Oszczędny w słowach Awatar reggy
    Miasto
    Olsztyn/Gdańsk

Domyślnie

Na koncertach i głośnych imprezach, w moim poprzednim D5000 też był jeden wielki przester i pierdzenie, a nie dźwięk. Po prostu, mikrofon ma mały zakres działania.
    Pozdrawiam, Piotr Reddig!
    Moja galeria: www.picasaweb.google.com/piotrreddig

Domyślnie

Niestety D5000 nie ma gniazda AV, więc nie podłączysz do niego dodatkowego mic'a.
    Jak chcesz lepszy dźwięk w filmach, pozostaje zmienić aparat i dokupić mikrofon stereofoniczny.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Mikrofon z regulacja sily glosu albo nagrywac dzwiek osobno. Nie czarujmy sie, ale nawetprofesjonalne kamery sobie z tym nie radza i na imperzkach dzwiek rejestruje sie osobno.

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi.
    Czyli aparat sprawny,ten typ tak ma?
    Nie ma co latać po serwisach?

Domyślnie

Moim skromnym zdaniem, kupić niezależny mikrofon z niezależnym magnetofonem cyfrowym. Poszukać jakiegoś darmowego programu do sklejania i zsynchronizować to. Dużo roboty nie ma. Robiłem tak kiedyś z aparatu w kompakcie A "mikrofon" to mp3.
    Uwaga, uczę się
    D40, N35 1.8, blenda, Nissin di622 II

Uprawnienia umieszczania postów