Szukaj
D90 | 10-20 16-85 18-70 | SB-28 | Olympus XA2 Smiena Symbol
Góry i inne
niesamowite...
foto 3. najlepsze
Dzięki za komentarze![]()
Góry i inne
Of course - 3-cia!![]()
D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE
3 the best, ale 2 też niczego sobie.
Bjania, jakie jest podejście na Kościelec? Jakieś uwagi, ostrzeżenia? Wybieram się tam i dlatego pytam.![]()
Pozdrawiam
Jacek
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
Wychodzisz sobie z Kuźnic przez Boczań, albo Dol. Jaworzynkę (ja tym razem wychodziłem Jaworzynką, a schodziłem przez Boczań), dochodzisz do Betlejemki i stacji meteo i tam zachodzisz do Murowańca (nie polecam o tej porze roku ze względu na tłumy ludzi, chyba że musisz za potrzebą), albo idziesz dalej wybierając jedną spośród dwóch tras - jedną obok Czarnego Stawu Gąsienicowego lub drugą w stronę Kasprowego i reszty Stawów Gąsienicowych, ja wychodziłem przez Czarny, a wracałem drugą opcją. Tu musisz się liczyć z dosyć męczącym podejściem na Karb (moja mapa podaje 30-35min), a następnie z Karbu 45-cio minutowe podejście na szczyt. Wychodząc tym ostatnim fragmentem warto zachować zdrowy rozsądek i koncentrację, bo jest parę efektownych, ale potencjalnie niebezpiecznych miejsc. Oczywiście nie zapomnij o mapie, piciu, jedzeniu i przede wszystkim wysokich butach o twardej podeszwie! W razie pytań wal śmiało
Na deser dodaję jeszcze trzy zdjęcia, raczej w ramach bonusu:
4. Dolina Jaworzynka
5. Czarny Staw Gąsienicowy
6. Ja w drodze na Karb- super widok na Staw
Milk - mam też zdjęcia ze szczytu i trasy w drugą stronę, ale tak jak słusznie mówisz, słońce dawało po oczach (matrycy)
Edit:
O, a ten duży głaz na 5 widać też na ostatnim - to jeden z tych "kamyczków" na dole koło brzegu.
Ostatnio edytowane przez Bjania ; 27-06-2011 o 15:25
Góry i inne
zacna górkajeszcze nie bylem tam :P trojeczka najladniejsza
szkoda ze giewont nie zmiescil sie caly :P pozdro!
D7100 D750, N70-300VR, N35 1.8, Di622 II, T150-600g1, n50/1.4, 2xYN685+622tx, N24/1.8, N18-35, N85/1.8 + klamoty lol ...mala galeria flickr
Generalnie z Kościelca lubię widoki w drugą stronętę wyższą ... ale pewnie było pod światło ...
Trójeczka fajna ... za poprzednikiem szkoda Długiego Giewontu.
Teraz Lady Ku
Przypomina mi się moja wyprawa na Kościelec, ale wtedy warunki do zdjęć były niestety fatalneNajbardziej podoba mi się 3 - fajnie pokazana przestrzeń.
Skontaktuj się z nami