Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Piramida w Rapie

Piramida w Rapie gm.Banie Mazurskie pow.Gołdapski, wszelkie informacje na temat tej piramidy znajdują się pod adresem: http://mazury.info.pl/atrakcje/rapa/
    Zapraszam:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
    Nikon - przybora
    "Dobrym słowem można długo żyć. Dlatego dawaj je ludziom, gdy na to zasłużą.
    Bo potrzebują ludzkiej akceptacji. Bo bez niej trudno jest żyć."
    -M.Maliński

Domyślnie

w środku są ludzkie szczątki (w b. dobrym stanie)
    sory za OT
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Zgadza się w środku znajdują się ludzkie szczątki a raczej ciała zmumifikowane w bardzo dobrym stanie, jeszcze parę lat temu trumny w środku były odkryte i było widać ciała jednak gmina zrobiła porządek i wymieniła trumny. W chwili obecnej przez okienka widać tylko zamknięte trumny. Tu odnośnik do encyklopedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Piramida_w_Rapie
    Nikon - przybora
    -M.Maliński

Domyślnie

Żeby nie było, że tylko OT - moim zdaniem są to zdjęcia, które nie były przemyślane, a także, w których autor nie miał większego pomysłu, przepraszam za wtręt ironiczny, ale brakuje mi na nich tylko daty, żeby potwierdzić tezę. Wiem, że miejsce nie jest łatwe, ale wzorowa fotografia przewodnikowa to też niestety nie jest. Właśnie, w tej całej fotografii nie wystarczy ani tylko być, ani tylko mieć, trzeba jeszcze wiedzieć co z tym wszystkim zrobić. Ale nie martw się, ja nie byłem wcale lepszy na początku drogi z kompaktem w dłoni, teraz też daleko mi do niezłego, chodzi tylko o to, że musimy od siebie wymagać zawsze więcej.
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Domyślnie

Stanowczo złą porę dnia i okoliczności wybrałeś (niebo). Postaraj się tam wrócić i poczekać na lepsze warunki. Zastanów się też pokazaniem różnych elementów z innej perspektywy.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Mnie niepokoi głównie jedna sprawa-jakie są prawdziwe proporcje tego interesującego obiektu, bo na zdj.1 jest wysmukły, a na zdj.2 zupełnie inny.
    Kadry nie są może najciekawsze, ale nie są złe. Najciekawszy chyba nr 3. Zwracaj uwagę na utrzymanie pionu/poziomu - większość jest krzywo (te z całym obiektem). 1. jest za chłodna. Chmury poprzepalane-trzeba do takich zdjęć wybrać inną porę dnia lub pogodę.
    A new shit has come to light...

Oszczędny w słowach Awatar Gurgul99
    Miasto
    Polska, na dole.

Domyślnie

E tam, marudzicie, fajna miejscówka Ja bym to widział jeszcze dodatkowo przy słabym świetle i punktowych halogenkach. Nie jest źle.
    Silny człowiek jest najsilniejszy gdy jest sam
    W tym miejscu trzeba się chwalić sprzętem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Mnie niepokoi głównie jedna sprawa-jakie są prawdziwe proporcje tego interesującego obiektu, bo na zdj.1 jest wysmukły, a na zdj.2 zupełnie inny.
    Kadry nie są może najciekawsze, ale nie są złe. Najciekawszy chyba nr 3. Zwracaj uwagę na utrzymanie pionu/poziomu - większość jest krzywo (te z całym obiektem). 1. jest za chłodna. Chmury poprzepalane-trzeba do takich zdjęć wybrać inną porę dnia lub pogodę.
    No cóż, poniekąd ... ma rację.

Nie wszystkie zdjęcia z wycieczek, choćby najciekawszych prezentujemy na forum.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Fajna miejscówka. Można porobić foty z klimatem.Te akurat wyglądają jak pstryki z wycieczki.Pozdr.

Domyślnie

Dzięki za komentarze, niestety mieszkam spory kawałek od tej piramidy, kiedy byłem przy niej świeciło ostre słońce hmm... nie ukrywam że liczyłem na inny klimacik kiedy tam dotrę z rodzinką ale wyszło jak wyszło.
    Nikon - przybora
    -M.Maliński

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów