Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Padł dysk

Domyślnie Padł dysk

Cześc
    Upadł mi włączony laptop. Przestał działać w nim dysk. Miałem na nim trochę zdjęć które chciałbym odzyskać. Włożyłem go w obudowę i próby dostania się do niego robiłem na innym komp. Windows Vista i XP dysku nie widzi w eksploratorze, w opcji menager urządzeń jest widoczny. Próbowałem przez cmd dostać się do niego i również nie mogę. Słychać, że kręci się.
    Były na nim 2 partycje, dysk ma 160Gb. Produkt Hitachi.
    Czym spróbować odzyskać widoczność tego dysku w systemie, ewentualnie zgrać dane z niego?
    D700,D700, 14,16,35,35,50,55,85,70-200 2xSB900 4xYN460II, YN568

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Spróbuj z poziomu tego samego laptopa, na którym masz dysk, ale spod jakiegoś LiveCD, np. Hirens Boot CD.

Jeśli nie będziesz mógł z poziomu tej płytki przeskanować dysku, to nic z tego już nie będzie i pozostanie jedynie Ontrack, ale to już są koszty.
    Medice, cura te ipsum.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Oj oj nauka by robić backupy bedzię bolała. Nie mów że to jedyne miejsce gdzie były te zdjęcia?!
    A pod dosem masz dostęp?

Elektronika dysku cała?
    krytyka nie boli krytyka ma uczyć

Domyślnie

Możesz spróbować tym:
    http://www.paragon-software.com/home/br-free/

Ewentualnie możesz wpaść z dyskiem do mnie, daleko nie masz ;P
    D90, 18-105 VR, T17-50, 35, SB-900

Domyślnie

ja bym skopiowal te zdjecia z jakiejs kopii zapasowej...

Domyślnie

Przy mechanicznym uszkodzeniu dysku możecie zapomnieć o domowych sposobach odzyskiwania danych. Tylko specjalistyczne firmy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez juggler Zobacz posta
    Przy mechanicznym uszkodzeniu dysku możecie zapomnieć o domowych sposobach odzyskiwania danych. Tylko specjalistyczne firmy.
    domowym sposobem, na przywrocenie utraconych na uszkodzonym dysku danych jest... skopiowanie ich z kopii zapasowej...

problemem jest tylko to, ze nieodmiennie mnostwo osob, z uporem godnym lepszej sprawy, trzyma sie grupy "ci, ktorzy jeszcze nie robia backupow"...

Domyślnie

spróbuj odzyskać dane softem DMDE - w darmowej wersji można odzyskiwać po 1 pliku. Jeśli okaże się że dmde widzi pliki i da się je odzyskiwać kup pełną wersję (199 zł) no chyba że uznasz że twoje pliki nie są warte tych 2 stówek....

Domyślnie

Problem w tym, że dysku nie widać pod Win i linuxem. Dysk był w firmie odzyskującej dane, ale po analizie sporo sobie zażyczyli.
    D700,D700, 14,16,35,35,50,55,85,70-200 2xSB900 4xYN460II, YN568

Uprawnienia umieszczania postów