Mogę prosić o odniesienie się do poruszonego problemu wielkości matrycy i dawanego przez nią poziomu szumów oraz dynamiki obrazu?![]()
Szukaj
Mogę prosić o odniesienie się do poruszonego problemu wielkości matrycy i dawanego przez nią poziomu szumów oraz dynamiki obrazu?![]()
Ostatnio edytowane przez Benek-Piast ; 27-06-2011 o 16:07
Obawiam się, że nie doczekasz się. Co do dialogu - jakoś się do niego nie palę. Zresztą trudno polemizować ze zdjęciami walizek, które publikuje ktoś, kto zna tytuł powieści Miguela de Cervantesa (i jest z tego dumny do nieprzytomności).
A kto pisał, że Pentax jest lepszy? Chodziło mi tylko o udowodnienie, że za wielkością matrycy wcale nie musi iść automatycznie lepsze obrazowanie. I tego dowiodłem. Dlatego dopuszczam możliwość, że matryca CMOS BSI 1/2.3'' 12.4 Mpix będzie dawać lepszy obraz (szumy, dynamika) niż matryca CCD 1/1.7 10Mpix. Powtórzę - niczego nie przesądzam, dopuszczam możliwość.
P.S. C 1dMIII też przegrywa we wspomnianych kategoriach z k-5, czy d7000. To już nie taka staroć.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 30-06-2011 o 17:21
Nie czytam tego bulgotu między Wami ale...
Kurde, optyka do tych szkieł, żeby była dobra, musi być bardzo, ale to bardzo ostra, przecież przy takiej matrycy to na f5.6 pewnie dyfrakcja będzie już zjadać obiektyw... a do tego gęstość pikseli..
Naucz się czytać
idzcie z tymi gadkami na pw a nie smiećcie na forum
z tego co wyczytałem gdziś [ jak znajde to wkleję ] to ten Q ma być dostępny tylko na rynku japońskim, więc i tak cała dyskusja odnośnie cen jest bez sensu![]()
a odnośnie jakości to raczej trzeba go do kompaktów porównywac a nie do lustrzanek i tyle
Skontaktuj się z nami