Szukaj
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Przywitanie się - nie traktuję forum jako miejsca spotkań ze znajomymi, dlatego podarowałem sobie posty w stylu: "Witam, jestem nowy, będę tu z Wami. Mam nadzieję, że będzie nam razem miło."
Co do małego zdjęcia to już przeprosiłem- następnym razem wstawię regulaminowo - nie mogę już edytować pierwszego postu.
Nie rozumiem też, dlaczego uważasz, że nie potrafię przyjąć krytyki? - przyjąłem do wiadomości Wasze sugestie odnośnie kwadratowego kadru, przyjąłem opinie, że foto nie urywa. Gdyby foto urywało to napisałbym: zobaczcie, jakie ładne zdjęcie udało mi się zrobić! Nie wydaje mi się, że skoro bronię się przed atakami ze strony użytkowników to jest to brak pokory, brak umiejętności przyjęcia krytyki oraz zła kultura języka. Czym Cię uraziłem, którym zdaniem? Bo nie rozumiem.
Co do zdjęcia: kwadratowy kadr to przymus. Niestety zdjęcie robiłem w nieciekawych warunkach i nie byłem w stanie zmieścić tego, co chciałem (kompa, flagi - ogólnie stół oraz dwoje modeli). Tutaj jest zdjęcie w oryginale.
Może przy okazji jakieś rady na przyszłość - ja w małym pomieszczeniu (3,5m x 4m), z takim obiektywem (18-105) i tłem szerokości 260cm zrobić taką fotkę? Podczas robienia zdjęcia pomyślałem, że może uda mi się dokleić na kompie tło i będzie to dobrze wyglądało, ale nie udało się. Z kwadratowym tłem wyszło znacznie lepiej.
Ostatnio edytowane przez kabatkubol ; 02-07-2011 o 17:48
jako humor fotka pasuje, jako lotnicza nie bardzo
Po co Ci tyle bałaganu z prawej - ucięta umywalka, szafa , kawałek lampy i te buty?;
za mało za to z lewej - laptop zaraz wyleci z obrazu, a jego dół już wyleciał, no i pamiętaj o kadrowaniu - mocne punkty - tam umieść to co chcesz pokazać i co jest dla Ciebie najważniejsze.
po lewej stronie miałem już drzwi. Zresztą widać, że pod flagami już kończy się tło, więc za bardzo nie mogłem w lewo skręcić. Hehe.. to nie umywalka tylko kanapa ;D
Celem tej fotki było pokazanie gracza Battlefielda, który wczuwa się w swoją rolę jako pilot śmigłowca, więc miała to być fotka humorystyczna.
Skontaktuj się z nami