Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: piloci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remiksson Zobacz posta
    Jak napisał pes Zacznij od przeczytania regulaminu, poprzez właściwe zamieszczanie zdjęć do klasyfikacji dzialu w jakim się powinny znaleźć. Potem proponuję trochę kultury i trochę pokory, wrzucasz gniota, w sposób niewłaściwy (miniaturka, kto to bedzie klikał? ja nie.), w niewłaściwym dziale, a na zwrócenie uwagi reagujesz odburkliwie. Po takim starcie z radością ominę wszystkie kolejne wątki Twojego autorstwa, a jesli inni pojdą za moim przykładem to nie pozostanie mi nic innego jak tylko pogratulować Ci startu. Powodzenia.
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    kabatkubol - to jest forum, które ma już swoje tradycje i zasady; jako "nowy" warto się z nimi zapoznać, poczytać regulaminy, poznać zwyczaje - w dobrym tonie jest się też przywitać, no ale jak ktoś nie chce to nie ma przymusu.
    Twój pierwszy post to wstawienie zdjęcia ( raczej znaczka pocztowego, a przecież oryginał ma rozmiar 3001x3005 ) i oczekiwanie na konstruktywną krytykę i radu - na podstawie "tego zdjęcia" to się nie da, przecież można wstawić zdjęcie w regulaminowym rozmiarze 850x850.
    Do tego proponował bym trochę więcej pokory i przede wszystkim kultury języka
    oj ban ban ban nawet nie wykropkował jak ja!!!
    hahahaha
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Przywitanie się - nie traktuję forum jako miejsca spotkań ze znajomymi, dlatego podarowałem sobie posty w stylu: "Witam, jestem nowy, będę tu z Wami. Mam nadzieję, że będzie nam razem miło."
    Co do małego zdjęcia to już przeprosiłem- następnym razem wstawię regulaminowo - nie mogę już edytować pierwszego postu.
    Nie rozumiem też, dlaczego uważasz, że nie potrafię przyjąć krytyki? - przyjąłem do wiadomości Wasze sugestie odnośnie kwadratowego kadru, przyjąłem opinie, że foto nie urywa. Gdyby foto urywało to napisałbym: zobaczcie, jakie ładne zdjęcie udało mi się zrobić! Nie wydaje mi się, że skoro bronię się przed atakami ze strony użytkowników to jest to brak pokory, brak umiejętności przyjęcia krytyki oraz zła kultura języka. Czym Cię uraziłem, którym zdaniem? Bo nie rozumiem.

Co do zdjęcia: kwadratowy kadr to przymus. Niestety zdjęcie robiłem w nieciekawych warunkach i nie byłem w stanie zmieścić tego, co chciałem (kompa, flagi - ogólnie stół oraz dwoje modeli). Tutaj jest zdjęcie w oryginale.

Może przy okazji jakieś rady na przyszłość - ja w małym pomieszczeniu (3,5m x 4m), z takim obiektywem (18-105) i tłem szerokości 260cm zrobić taką fotkę? Podczas robienia zdjęcia pomyślałem, że może uda mi się dokleić na kompie tło i będzie to dobrze wyglądało, ale nie udało się. Z kwadratowym tłem wyszło znacznie lepiej.
    Ostatnio edytowane przez kabatkubol ; 02-07-2011 o 17:48

Domyślnie

jako humor fotka pasuje, jako lotnicza nie bardzo
    Po co Ci tyle bałaganu z prawej - ucięta umywalka, szafa , kawałek lampy i te buty?;
    za mało za to z lewej - laptop zaraz wyleci z obrazu, a jego dół już wyleciał, no i pamiętaj o kadrowaniu - mocne punkty - tam umieść to co chcesz pokazać i co jest dla Ciebie najważniejsze.

Domyślnie

po lewej stronie miałem już drzwi. Zresztą widać, że pod flagami już kończy się tło, więc za bardzo nie mogłem w lewo skręcić. Hehe.. to nie umywalka tylko kanapa ;D

Celem tej fotki było pokazanie gracza Battlefielda, który wczuwa się w swoją rolę jako pilot śmigłowca, więc miała to być fotka humorystyczna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kabatkubol Zobacz posta
    po lewej stronie miałem już drzwi. Zresztą widać, że pod flagami już kończy się tło, więc za bardzo nie mogłem w lewo skręcić. Hehe.. to nie umywalka tylko kanapa ;D

Celem tej fotki było pokazanie gracza Battlefielda, który wczuwa się w swoją rolę jako pilot śmigłowca, więc miała to być fotka humorystyczna.
    no właśnie, skoncentruj się na tym co chcesz pokazać i tak wykadruj aby to było celem - reszta jest niepotrzebna.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów