Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Coś dla ochłody

Zamek w Mosznej o poranku tegorocznej zimy

D800 | D750 | N14-24 | N50 1.8G | N85 1.8G | 70-200 2.8G VR II | TC-20E III | MANFROTTO 055XPROB & MH055M0-RC4 | NiSi

Domyślnie

Ale fajny zamek - nie wiedziałem, że taki w Polsce stoi Co do zdjęcia, to kolory fajne - ale troszkę przeszkadzają walące się ściany

Domyślnie

Fakt, zamek leci w prawą stronę, a dodatkowo jest jakiś niewyraźny.. Za to drzewo jest fantastik

PS Dobrze, że tej miejscowości nie odmienia się "w Mosznie" :P
    aparat z papieru

Domyślnie

Moszna jest niedaleko Pruszkowa jakby coś Jest tam wielki komin opuszczonej elektrociepłowni Pruszków II.

Co do zdjęcia - w kadrze niepotrzebnie znalazł się kawałek drzewa po lewej stronie - to pierwsze na co zwróciłem uwagę i wg mnie nieco przeszkadza. Na samej budowli brakuje nieco kontrastu. Poza tym - bardzo ładnie z dobrymi kolorami.

Domyślnie

z tej strony co stał kolega jest trudno focić gdyż ma się ograniczone możliwości - z lewej strony płotek i reszta dziadostwa .... w swoim archiwum posiadam podobny kadr tylko zdjęcie robione latem

Domyślnie

jeżeli pociągniemy zdjęcie za lewy górny róg aby wyprostować nieco ściany (co by należało zrobić ) i utniemy dosłownie 0,5cm to te resztki drzewa znikną i będzie fajniej - kadr będzie zdecydowanie bardziej konkretny i dopracowany.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erde Zobacz posta
    Moszna jest niedaleko Pruszkowa jakby coś Jest tam wielki komin opuszczonej elektrociepłowni Pruszków II.
    Pruszkowa pod Warszawą? Sympatycznie, bo za jakiś czas będę niedaleko mieszkać, więc możne wybiorę się w okolice tegoż komina
    aparat z papieru

Domyślnie

Gdyby przygasić lewą stronę, wyrównując trochę oświetlenie i kontrast, żeby zamek pasował do tego drzewa to byłoby super. Kapcie na miejscu
    FX/DX/CX/www

Domyślnie

Naniosłem Wasze spostrzeżenia - wyprostowałem zamek, wykadrowałem (bez zmieniania proporcji zdjęcia), i dodałem kontrastu zameczkowi.
    Jak Wam się teraz widzi?

D800 | D750 | N14-24 | N50 1.8G | N85 1.8G | 70-200 2.8G VR II | TC-20E III | MANFROTTO 055XPROB & MH055M0-RC4 | NiSi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcepanowa Zobacz posta
    Pruszkowa pod Warszawą? Sympatycznie, bo za jakiś czas będę niedaleko mieszkać, więc możne wybiorę się w okolice tegoż komina
    Wdarła się literówka Prószków - a ten leży nie daleko Opola Także to zmienia troszkę postać rzeczy A sam pałac jest piękny

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów