Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Słowacja

Domyślnie Słowacja

Witam i Pytam
    Poszukuję pomocy w kwestii polecenia jakiegoś fajnego miejsca-ośrodka-kwatery na Słowacji, koniecznie nad wodą.
    Spalił mi się wypoczynek na Mazurach i teraz mam nóż na gardle, wszystko już pozajmowane a termin urlopu w firmie już ustalony
    Z góry wielkie dzięki

Domyślnie

I musi byc Słowacja?? Nie lepiej na Wegry?

Domyślnie

Ja znam 4 większe jeziora Słowackie- Orawskie, Liptowskie, Domasa i Zemplińskie... Noclegów nie polecę, bo nigdy nad nimi nie wypoczywałem dłużej niż jeden dzień. Na Słowację jeżdżę głównie w góry, ewentualnie jakieś jaskinie, zamki i miasteczka. Nie wiem kiedy masz ten urlop, ale ja szukałem noclegów w rejonie Tatr Wysokich na długi weekend w Boże ciało i jest jeszcze mnóstwo wolnych miejsc. Nie było problemów z rezerwacją... Nocleg w pensjonacie z łazienką, tv satelitarną i ze śniadaniem 12euro...
    Z tych 4 jezior najbardziej podoba mi się Liptowskie, zwłaszcza że w promieniu kilku, kilkunastu lub kilkudziesięciu kilometrów jest gro atrakcji, to jakby woda się Tobie znudziła....

Domyślnie

Tak pomyślałem o Słowacji, ponieważ tylko ja w rodzinie jestem kierowcą, a chciał bym trochę wypocząć a nie wykończyć się podróżą, no i podobno jest tam tanio, więc można by było bardziej poszaleć jeśli chodzi o atrakcje. krzysiekpoli możesz mi polecić jakieś apartamenty w okolicy jeziora Liptowskiego lub Domasa, jadę z 4 osobową rodzina i psem (małym) więc interesują mnie wszystkie miejsca gdzie honorują zwierzęta, a urlop mam od 09.07 do 24.07

Domyślnie

W najbliższej okolicy jezior Tobie nie polecę, bo tak jak wspomniałem głównie na Słowacji interesują mnie góry. Napisałaś, że chcesz nad wodę, więc bez sensu abyś dojeżdżał po 30km. Jest mnóstwo stron z noclegami na Słowacji. Ja korzystam ze spanie.pl, ubytowanie.sk, 123ubytowanie.sk Przy 4 osobach warto się też zainteresować wynajęciem jakiegoś domku. Spokojnie możesz kontaktować się w meilach z zapytaniem po polsku. Ja wysyłam w jeden dzień 30 jednakowych zapytań, na drugi mam większość odpowiedzi, wybieram i rezerwuję... Po wprowadzeniu euro na Słowacji w zauważalny sposób spadła liczba Polaków, dlatego nie ma problemu z noclegiem. Jakby interesowały Cię jakieś atrakcje turystyczne to pisz, chętnie pomogę

Domyślnie

A może Stara Lubowla. Blisko granicy, piękne miejsce no i historyczne związki z Rzeczpospolitą Obojga Narodów o czym nasi rodacy praktycznie nie wiedzą.

Domyślnie

Stara Lubowla ma faktycznie ciekawy zamek i niewielki skansen obok, tylko jeziora brak..... Miejsce warte polecenia na jednodniową wycieczkę...

Domyślnie

krzysiekpoli - wielkie dzięki za pomoc obym w swoim życiu spotykał więcej takich pomocnych ludzi jak Ty, właśnie wysłałem rezerwację do Hrabovo - Skipark Ružomberok, mam nadzieje że znajdę tam wszystko co bym chciał znaleźć i wrócę z kartami pełnymi zdjęć

Domyślnie

Mazon nie ma sprawy Ciekawie wygląda ten Twój obiekt noclegowy. Na pewno jest położony w pięknym miejscu, bo tuż na obrzeżach Wielkiej Fatry- jednego z ładniejszych pasm górskich na Słowacji. Do Lipowskiego jeziora masz kilkanaście kilometrów, ale z Rużemberoka jest autostrada i dojedziesz w 10 minut. Aktualnie winieta kosztuje 7 euro na tydzień i 14 na miesiąc. Jeśli będziesz chciał coś zwiedzać to jest sporo atrakcji różnego typu w najbliższej okolicy. Jak chcesz to mogę wysłać Tobie krótką listę...
    Pozdrawiam

Domyślnie

Zapewne jedziesz z dziecmi wiec im by sie spodobalo w Tatralandii

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów