Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie D200 plus 35-70 2.8D Upadek

Witam, wczoraj dopadło mnie nieszczęście, upadł mi na chodnik mój ulubiony zestaw D200 z 35-70 2.8D, od obiektywu odpadła tylna część z bagnetem, w aparacie jest problem ze śrubokrętem słychać działanie silnika, większej reakcji brak, jednak coś tam się rusza Af, co zrobić w takiej sytuacji.

Domyślnie

1. naprawić (zgłosić się do serwisu, oszacować koszty naprawy, ewentualnie sprzedaży uszkodzonych części)
    2. kupić nowy zestaw
    Ostatnio edytowane przez rafulec ; 20-06-2011 o 13:26

Domyślnie

No to kto mi naprawi body i szkiełko, kogo polecicie.
    Ostatnio edytowane przez kondziu ; 20-06-2011 o 18:29

Domyślnie

kondziu, ty tu po raz pierwszy ????

lista autoryzowanych serwisów

Domyślnie

Nad autoryzowanym serwisem nawet się nie zastanawiałem, będzie mnie to kosztowało... $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$.

Domyślnie

Co do serwisów mogę polecić

OK Serwis Gdańsk
    http://www.okserwis.com.pl

jak również
    KADEJA Kraków
    http://www.fotoserwis.krakow.pl/
    d
    Lecz z obiektywami to ciężko i może być tak że nie obejdzie się bez autoryzowanego serwisu NIKON'a a w przypadku obiektywu pojedzie on do Niemiec.
    D300+MB-D10, Maniek 055XPROB+808RC4,SB-800, AF Fish 10.5mm 2.8 G ED, AF-S 50mm 1.4G, AF-S 60mm 2.8 ED, AF 85mm 1.8 D, AF-S 17-55mm 2.8 ED, AF-S VR 70-300mm 4.5-5.6 G IF-ED,Quantuum S400,CF Ex III 16GB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiael Zobacz posta
    Lecz z obiektywami to ciężko i może być tak że nie obejdzie się bez autoryzowanego serwisu NIKON'a a w przypadku obiektywu pojedzie on do Niemiec.
    Nieprawda. Ten obiektyw nadal jest serwisowany i każdy autoryzowany serwis Nikon jest w stanie sprowadzić do niego dowolną część - od całego bloku optycznego (4 grupy) aż po mikroskopinją podkładeczę gdzieśtam.

Szacuję, że koszt naprawy w NP to około 150% ceny używki na Allegro....
    Nikoniarz-majsterkowicz

Uprawnienia umieszczania postów