Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Filtry MASSA

Smile Filtry MASSA

Witam!
    Poszukuję informacji lub osób, które używają filtrów firmy MASSA.
    Co do jakości tych filtrów i czy warte są polecenia.
    Używam Nikona D3000 z obiektywem 18-105, f.3.5-5.6 oraz 55-300 f. 3.5-5.6.
    Znane są mi filtry Marumi, Kenko nie mniej jednak poszukuję informacji o filtrach MASSA. Zapewne będzie tylu zwolenników co i przeciwników ale garść informacji i opinii nie zawadzi.
    Dzięki za odpowiedz.

Domyślnie

Pierwsze słyszę, ja bym sobie podarował :]

Domyślnie

Tu wklejam link do sklepu, który sprzedaje tego typu filtry: http://www.systembank.pl/produkt,674,1956,1836.html

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Do niczego nie będzie Ci to potrzebne, odpuść.

Domyślnie

Dokładnie to zwykłe szkło w okrągłej oprawce, nic poza tym. Taka sobie przycięta szyba. Takich firm "krzak" jest Massa na rynku.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

OK, dzięki spoko, kto pyta nie błądzi stąd wolałem zapytać Czyli zdecydowanie coś "konkretnego" za konkretną cenę Marumi, Hoya, Akira?

Domyślnie

Akira??? Nie wiem jak filtry tej firmy, ale soczewki do "makro" mają bardzo przyzwoite. Samyanga filtry z czystym sumieniem mogę polecić, Tanio a jak HOYA SHMC, lecz lepiej się czyszczą
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Brevi Zobacz posta
    OK, dzięki spoko, kto pyta nie błądzi stąd wolałem zapytać Czyli zdecydowanie coś "konkretnego" za konkretną cenę Marumi, Hoya, Akira?
    Zastanów się najpierw do czego Ci będzie to potrzebne i czy w ogóle? Jeśli już filtry połówkowe, to raczej system Cokin, a nie nakręcane.

Domyślnie

W sumie do tej pory robiłem zdjęcia bez filtrów dlatego, że jakoś nie miałem potrzeby i byłem zadowolony z moich zdjęć i nie odczuwałem potrzeby i może masz racje, że zbędne jest mieszanie polówkami a co do Akiry to miałem na myśli filtry macro +1 +2 +4 +10 albo raynox'a. Dzięki za poradę. Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów