Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: P.

Domyślnie P.

Witajcie
    Pomimo krytyki chciałbym pokazać kolejne zdjęcia, które miałem okazję wspólnie z Remikiem porobić w Poznaniu.
    Na zdjęciach Paulina.
    Obróbka kompletnie różna, mam nadzieję, że nie będzie Wam to przeszkadzać, dlatego też nie traktujcie setu jako całości, a raczej jako zbiór moich wypocin i prób obróbkowych.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ostrow Wlkp

Domyślnie

jak dla mnie 2 i 1 w tej kolejności ...
    D700, MB-D10, T16-28/2.8, N24-120/4, S50/1.4 Art, S70-200/2.8, Rf-603, SB-700, YN-460-II

Domyślnie

Nie za pomarańczowo na ostatnim trochę?
    I z nogami bym się pobawił, zwłaszcza na 1 wygładają okropnie... nie mowie o plastikowieniu ale chociaz lekko poprawić
    Dwójeczka chyba za mocno zaświecona, twarz sie błyszczy.
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Kurcze mi akurat to ostatnie najbardziej kolorystycznie pasuje....przy czym oglądam na laptopie i na laptopie robiłem więc możliwe, że mam trochę zniebieściały obraz
    Z nogami na 1 ....wyobraź sobie ....bawiłem się :/ Wyszło nie najlepiej, muszę jeszcze nad obróbką popracować :/
    2 jest chyba ok w oryginale, tutaj trochę przesadziłem z kontrastem i pewnie dlatego się błyszczy, przy czym mi to osobiście akurat pasuje, więc tak zostanie
    Ale oczywiście dziękuję za wszelkie sugestie

Domyślnie

3 - w takich fatałaszkach + takim wygięciu + takim kadrowaniu = dziewczyna wygląda na rozmiar XXXL

Domyślnie

Obróbka trochę na siłę moim zdaniem. Zdjęcia mocno niedopracowane (nie mówię o obróbce). Generalnie:
    - za wąsko kadrujesz - zawsze najwęższy kadr w jaki dasz radę upchnąć modelkę. Daj jej trochę powietrza dookoła.
    - 1 - lepiej chyba byłoby to strzelić z wysokości brzucha modelki
    - 2 - szerzej!
    - 3 - "w takich fatałaszkach + takim wygięciu + takim kadrowaniu = dziewczyna wygląda na rozmiar XXXL "
    - 4 - Kucnij, będzie lepiej.
    5 - najciekawsze, dla mnie cross nieudany i chyba niepotrzebny, poza tym ok.
    6 - płasko wyszło, ale chyba warto je jeszcze pomęczyć, ma potencjał.

Ogólnie - popracuj nad zdjęciem w momencie jego robienia. Obróbkę udoskonalisz i wrócisz do nich kiedyś, ale słabego kadru już nie poprawisz.
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Zbanowany
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

jak wyżej, skóra nóg do poprawy bo odstrasza to całkowicie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trezrrr Zobacz posta
    Obróbka trochę na siłę moim zdaniem. Zdjęcia mocno niedopracowane (nie mówię o obróbce). Generalnie:
    - za wąsko kadrujesz - zawsze najwęższy kadr w jaki dasz radę upchnąć modelkę. Daj jej trochę powietrza dookoła.
    - 1 - lepiej chyba byłoby to strzelić z wysokości brzucha modelki
    - 2 - szerzej!
    - 3 - "w takich fatałaszkach + takim wygięciu + takim kadrowaniu = dziewczyna wygląda na rozmiar XXXL "
    - 4 - Kucnij, będzie lepiej.
    5 - najciekawsze, dla mnie cross nieudany i chyba niepotrzebny, poza tym ok.
    6 - płasko wyszło, ale chyba warto je jeszcze pomęczyć, ma potencjał.

Ogólnie - popracuj nad zdjęciem w momencie jego robienia. Obróbkę udoskonalisz i wrócisz do nich kiedyś, ale słabego kadru już nie poprawisz.
    Dzięki za wnikliwy komentarz
    Co do 1 to się nie zgodzę, bo chciałem mieć tę ścieżkę w tle...co do nóg zgadzam się, ale nie mogę sobie poradzić :/
    2. - Mówisz, masz
    Tak na szybko do sephi NIKiem

3. - To prawda, to i tak najlepsze zdjęcie jakie udało mi się wybrać w tej stylizacji, pomysł modelki na ubiór i nawet inne wygięcie nic tu nie pomoże
    4. - Trochę nie rozumiem tych pomysłów z kucaniem na wysokość brzucha, ale sprawdzę, na pewno trochę wydłuży to nogi...no zobaczę następnym razem
    5. - Mam kilka podobnych ujęć, może jakoś przysiądę i zrobię bez crossa
    6. - Fakt, B&W spłaszczyło to zdjęcie
    7. - ??

Domyślnie

Poprawiona 2-jka zdecydowanie najlepsze
    Witam wszystkich, raczej rzadko się udzielam :P

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów