Gary a gdybyś nie zasugerował się podpisami pod zdjęciem?![]()
Szukaj
Gary a gdybyś nie zasugerował się podpisami pod zdjęciem?![]()
Krzyto - wzialbym 5D + 24-70 2.8 + 85mm 1.2
ale wstrzymalbym sie z decyzja do marca - czekam na PMA![]()
dlaczego Garem podoba sie plastyka ? dlaczego stig mowi ze 1,4 dalo by podobna , ano dlatego ze w DX takie 1,4 to jak w FF 2.8 ot cala tajemnica, nie ukrywam ze takze podoba mi sie plastyka tych zdjec.
jeden ze znajomych pokazal mi co potrafi 5d i 35 1,4 tam GO byla minimalna ale plastyke ech....
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
Koniec zabawy - pora się ujawnić. Nieprzypadkowo, z zastosowaniem pewnego kamuflażu, zrobiłem swego rodzaju sondę lojalności wobec formy Nikon Corporation. Działam z upoważnienia prezydenta korporacji pana Michio Kariya, który zwrócił uwagę na bardzo aktywne fora dyskusyjne Nikona w dwóch karajach Europy wschodniej - w Polsce i na Słowacji. Moim zadaniem było wyłonienie trzech najbardziej zagorzałych na polskim forum klubowym Nikona entuzjastów sprzętu naszej marki. Sorry, że selekcji dokonałem tak podstępnie, ale co bym w tej materii nie zrobił, to zawsze byłaby loteria. Za lojalność wobec firmy Nikon Co nagrodzeni zostaną uczestnicy forum podpisujący się nickami: Zbigniew, Wini i Igorzak. Nagrodą jest siedmiodniowy wyjazd do Japonii, całkowicie fundowany przez korporację, na uroczystą promocję nowej lustrzanki Nikona DF1x (jest to oznaczenie robocze). Nowe body ma 16,5 Mpix i nowatorską matrycę o wymiarach 24x36 mm, wyprodukowaną przez firmę, której nazwy zdradzić nie mogę, wg dotychczas niestosowanej technologii. Zakres czułości 100 - 6400 ISO. Prezes Michio Kariya najbardziej zadowolony jest z tego, że nareszcie Nikon mieć będzie cyfrową lustrzankę z pełonowymiarową matrycą. Dodam, że wymienieni wyżej forumowicze (w najbliższy poniedziałek nawiążę z nimi kontakt bezpośredni w celu omówienia szczegółów) otrzymają w prezencie po egzemplarzu nowego body.
Pozdrawiam
D80 + 18-200 VR + SB-800
e, bubel, nie ma ISO 50.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Lepiej jak pan Michio Kariya pogoni leniwych programistów w firmie aby wreszcie napisali nowszą wersję systemu do D50 takie "D50 SP2". To właśnie z tego forum forumowicze upierdliwie wysyłają petycję a odzewu nie ma.
Przy okazji pan Michio Kariya może zafunduje jakieś lekcje z podstaw programowania programistom programu Capture NX.
W ostatniej sprawie może się zgłosić do mnie.
Ostatnio edytowane przez Władca Pixeli ; 02-02-2007 o 07:16
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
Władco, programiści którzy pisali NXa to Nik Software - oni znają się na rzeczy (pod względem zastosowanych algorytmów obróbki obrazu). Gorzej z wybrana platformą pisania kodu - cholerny wolny i pamięciożerny .net. Ale to racej decyzja spowodowana innymi względami - $$$.
Pozdrawiam
Erie
szkoda, że to już nie to samo forum...
Skontaktuj się z nami