Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Silver

Domyślnie Silver

FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Fajny pomysl z tym pionowym paskiem na oku, ale:
    - jak dla mnie, przesadziles ogolnie z kontrastem
    - na jedynce przepaliles pasek, ktory mial byc czarny
    - drugie oko - zwlaszcza na jedynce - ukrylbym calkowicie.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streetfighter69 Zobacz posta
    Fajny pomysl z tym pionowym paskiem na oku, ale:
    - jak dla mnie, przesadziles ogolnie z kontrastem
    - na jedynce przepaliles pasek, ktory mial byc czarny
    - drugie oko - zwlaszcza na jedynce - ukrylbym calkowicie.
    - jak dla mnie, właśnie tak kontrastowo miało być
    - pasek nie jest czarny. Czarna baza została użyta do uwypuklenia kształtu twarzy. na wypukłościach naniesiony był srebrny cień (czy coś takiego), stąd jaśniej
    - co kto lubi, dla mnie nie jest to element skreślający zdjęcie, zwłaszcza 2 (bo jeszcze rozumiem, że na 1 może to lekko niektórym wadzić), z resztą specyfika materiału nie specjalnie pozwalała na taki manewr.

Domyślnie

Dla mnie za jasno. Poza tym to podoba mi się w miarę
    Gratuluje pomysłu...
    Serdecznie,
    hubertadamczyk.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SilkEPPI Zobacz posta
    Dla mnie za jasno. Poza tym to podoba mi się w miarę
    Gratuluje pomysłu...
    Hmm, no ja mam jakość na monitorze na 90% wyciągniętą, i wcale za jasno nie jest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Hmm, no ja mam jakość na monitorze na 90% wyciągniętą, i wcale za jasno nie jest.
    Jakosc monitora na 90%? Powiedz, gdzie mozna kupic monitor z takim parametrem?

A tak na serio Coroner, to ja oczywiscie napisalem Ci, co sam bym zmienil, gdybym to ja robil te zdjecia, ale Ciebie do niczego nie namawiam, bo kazdy fotograf sam najlepiej wie, co chcial osiagnac. Natomiast co do zakrycia drugiego oka mialem na mysli wlasnie pierwsze zdjecie - przeczytaj jeszcze raz moj poprzedni post.

Domyślnie

Jakosc monitora na 90%? Powiedz, gdzie mozna kupic monitor z takim parametrem?

A tak na serio Coroner, to ja oczywiscie napisalem Ci, co sam bym zmienil, gdybym to ja robil te zdjecia, ale Ciebie do niczego nie namawiam, bo kazdy fotograf sam najlepiej wie, co chcial osiagnac. Natomiast co do zakrycia drugiego oka mialem na mysli wlasnie pierwsze zdjecie - przeczytaj jeszcze raz moj poprzedni post.
    Jasność monitora ustawiona na 9 w skali od 0 do 10 to właśnie 90%, ale popraw mnie, jeśli się mylę.

I właśnie co do pierwszego zdjęcia Ci piszę, że materiał to skutecznie uniemożliwiał.

Pozdro!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Jasność monitora ustawiona na 9 w skali od 0 do 10 to właśnie 90%, ale popraw mnie, jeśli się mylę.
    Nie myslisz sie Ale nie zalapales mojego zarciku, bo w poprzedniej wypowiedzi napisales "jakosc" zamiast "jasnosc" Oczywiscie wiem, ze chodzilo o jasnosc, ale pomyslalem, ze byloby smiesznie, gdyby w monitorze mozna bylo ustawiac poziom "jakosci"

Domyślnie

Nie myslisz sie Ale nie zalapales mojego zarciku, bo w poprzedniej wypowiedzi napisales "jakosc" zamiast "jasnosc" Oczywiscie wiem, ze chodzilo o jasnosc, ale pomyslalem, ze byloby smiesznie, gdyby w monitorze mozna bylo ustawiac poziom "jakosci"
    Wygrałeś

Domyślnie

Jestem nie ze względu na jakość obróbki oraz malunek. Jakość głównie jeśli chodzi o jasność (wypalenia, czyli małe różnice w odcieniach jasnych tonów), ale rzeczywiście poziom kontrastu może tu mieć też coś do powiedzenia. Nie lubię faktury pudru oraz farby na skórze. To takie osobiste skrzywienie. Szczególnie usta wyglądają tu nieprzyjemnie. Problemem jest brak koloru. Ponieważ go brak, to taka faktura wydaje się kompletnie nieuzasadniona. Bo skoro usta można pomalować na gładko w dowolny odcień, to skąd taka faktura jak tu? Na jedynce na ustach widać też jakieś kropki? Nie wiem, czy to znów jakiś nieudany zabieg stylistyczny i jakieś cuda w postaci kryształków, brokatu, ziarenek itp? Czy uroda modelki. Z okiem słuszna uwaga. Należało moim zdaniem przy tak dokładnych ujęciach, zwrócić na nie baczniejszą uwagę i albo je ukrywać, albo odkrywać. A jak już odkrywać jak na dwójce, to tam z kolei bardzo brakuje jakiegoś błysku w oku. Nie mówię, że to było łatwe do realizacji, czy możliwe. Ale że tego brak na końcowym zdjęciu. Czernie chusty też są dyskusyjne (podobnie jak światła, np. na pierwszym cała lamówka się bardzo świeci).

Według mnie to był trudny materiał do oświetlenia. A makijaż także nie ułatwił zadania. Wybrnąłeś tak sobie. Według mnie obróbka do ponownego przemyślenia. Próba balansu miedzy pozostawieniem błysku cekinów i odzyskaniem szczegółów z twarzy może dać korzystniejszy efekt, choć wymagający pracy nad jasnością różnych obszarów z osobna.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów