Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 62

Domyślnie kit 18-105 rozczarowanie

Kupiłem d90 z polecanym kitem 18-105 po przesiadce z Olympus E500 z rasowym obiektywem Zuikiem 14-54 II i jestem cholernie rozczarowany ( o ile foty w pomieszczeniach z wbudowanym obiektywem wychodzą rewelacyjnie to pierwsze zdjęcia na plenerze bardzo słabo. Zdjęcia robione ok 14:50 godziny w twierdzy Czersks, specyficzne warunki oświetleniowe (zima i balans bieli nie czepiam się za dużo niebieskiego robiłem e jpg i nef) to patrząc na plan taka trawa czy inne żeczy jakoś mało ostra... jak z lepszego kompaktu, czy ten kit jest tak słaby czy w ramach gwarancji mogą mi sprawdzić ten zestaw i ustawić ostrość ??? mogę dozbierać do lepszego obiektyw ale czytałem ze ten jest ********** ostry jak na swoją cene, poradzcie... o ile Oly E500 był przestarzały to kolorki miał rewelacyjne a obiektyw naprawdę ostry i szczelny a tu jak na sprzęt za 3 kafle po prostu porażka...
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 03-07-2012 o 02:00 Powód: "na prawdę"

Domyślnie

Jeżeli otrzymujesz inną jakość zdjęć niż te: http://pl.pixel-peeper.com/adv/?lens...max=none&res=3
    to chyba obiektyw do reklamacji. Chyba że to kwestia ustawień ale nie widząc zdjęcia nie można za wiele powiedzieć.
    Nikon D90 | Σ10-20/4-5.6 | N18-105 | N50/1.8 | N75-300 | SB900 | MC-DC2 | ML-L3 | Case Logic SLRC 4 | Benro Beyond Z40 | Canon PowerShot A80

Domyślnie

Proponuję abyś wrzucił jakieś przykładowe nieostre zdjęcie, aby był pogląd na to o czym piszesz

Domyślnie

Kolego albo byles bardzo zestresowany pisząc tego posta albo kompletnie brakuje ładu i składu w Twojej wypowiedzi - dostaw pare przecinków i kropek, prosze
    btw. RZeczy*

Pokaz, zdjecia z których jestes niezadowolony a bedzie mozna cos ustalic
    pozdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anubis Zobacz posta
    Kupiłem d90 z polecanym kitem 18-105 po przesiadce z Olympus E500 z rasowym obiektywem Zuikiem 14-54 II i jestem cholernie rozczarowany ( o ile foty w pomieszczeniach z wbudowanym obiektywem wychodzą rewelacyjnie to pierwsze zdjęcia na plenerze bardzo słabo. Zdjęcia robione ok 14:50 godziny w twierdzy Czersks, specyficzne warunki oświetleniowe (zima i balans bieli nie czepiam się za dużo niebieskiego robiłem e jpg i nef) to patrząc na plan taka trawa czy inne żeczy jakoś mało ostra... jak z lepszego kompaktu, czy ten kit jest tak słaby czy w ramach gwarancji mogą mi sprawdzić ten zestaw i ustawić ostrość ??? mogę dozbierać do lepszego obiektyw ale czytałem ze ten jest ********** ostry jak na swoją cene, poradzcie... o ile Oly E500 był przestarzały to kolorki miał rewelacyjne a obiektyw na prawdę ostry i szczelny a tu jak na sprzęt za 3 kafle po prostu porażka...
    Jak ktoś pisze o :"wbudowanym obiektywie" w d90 i "żeczy" to dla mnie nie należy takiej osoby traktować poważnie. Wypadałoby się odrobinę przyłożyć i zastanowić co się pisze...Bez paniki, ja obstawiam, że sprzęt jest ok...zdjęcia z exifami na forum oraz trochę składu w wypowiedzi...
    Ostatnio edytowane przez siwyozzman ; 13-02-2011 o 23:27

Domyślnie

Dokładnie jak piszą koledzy, wstaw przykładowe /złe wg Ciebie/ zdjęcie.
    Z ciekawości zapytam jak masz ustawione wyostrzanie ? Bo jeżeli "fabryczne" to należy je koniecznie podciągnąć ! O ile, to już wg Twojego uznania.
    NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1

Domyślnie

Ani ten aparat, ani ten obiektyw sam z siebie nie jest zły... Spojrz na ustawienia aparatu a także na czas, z jakim robiłes zdjecia, czy vr masz właczony itp. W 90 proc. tu tkwi wina
    -------------------------
    Nikon D80; D300; Fuji S3PRO + S8 mm; N 12-24; N 18-200 VR; T 24-70; N70-300 VR; N 24/2.8 N 35/2.0; N 50/1.8; N 85/1.8; N 300/4.5

Domyślnie

bez przykładowego zdjęcia to wróżenie z fusów. Wstaw zdjęcie, które według Ciebie jest do bani i się zobaczy co i jak. Tylko EXIFa przypadkiem nie wycinaj
    Nikon FX

Domyślnie

za kolegami sie podpisze
    mam 18-105 i go lubie
    nie jest zly
    przeczytaj instrukcje, naucz sie go i bedzie cacyki
    luzik
    bez paniki
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Chyba mnie dziś nie zakrzyczą ale w/g mnie to 18-55VR ma lepszy obrazek pod kątem dystorsji, flar, blików, niż 18-105VR, jedynie to VR z tego 18-105 działa skuteczniej, ostrość tych dwóch szkieł na tym samym poziomie.
    D3100|18-105 VR

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów