Close

Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Domyślnie problem z autofokusem

Szukałem istniejącego tematu który by odpowiadał mojemu problemowi ale nie mogłem znaleźć więc postanowiłem napisać, jesli przepoczyłem go to przepraszam i poprosze o linka...

Co do problemu... mój brat ma kitowy obiektyw 18-55, pożyczyłem go niedawno i pojawił sie problem taki że gdy ustawiałem ostrość np na 18mm, 25mm obraz był nie zadowalająco ostry, poradziłem sobie z tym praktycznie tak że za każdy razem musiałem zbliżyć do 55mm, ustawić ostrość, zablokować AF, cofnąć się do 18mm i dopiero zrobić zdjęcie. Miałem tamron 17-50 2.8 i nie przypominam sobie żebym był zmuszony kiedykolwiek do takich zabiegów, więc problem zależy od wady obiektywu? czy poprostu kity tak mają?

Ps. dziękuję z góry za odpowiedź być może pytanie jest banalne tak samo jak i odpowiedź ale niestety ja tej odpowiedzi nie znam
    D750 | N24-70/2.8 | N70-200/2.8 VRII | N16-35/4 | SB700 |

Domyślnie

ale jak są nie ostre w ogóle czy nie tam gdzie trzeba ? pokaż najlepiej zdjęcia Rozumiem że na 55 mm zdjęcie zrobione normalnie jest ostre A na body brata z tym obiektywem wszystko ok?

Uprawnienia umieszczania postów