Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Unhappy D100 + Variant 730-2 AF ALBO jaka lampa?

Cześć ponownie,

Taka lampa: Variant 730-2 AF i nikon D100.Zaświeca się czerwony piorunek na wizjerze (brak wsparcia TTL, wyłączyć TTL na lampie). Wyłączyłem. Nie chodzi dalej, migawka się blokuje. Czy Nikon D100 w ogóle może z nią współpracować??

Tak ona wygląda:

O instrukcji mogę zapomnieć.
    Ew jaką tanią, podkreślam tanią lampę mogę użyć?
    Ostatnio edytowane przez chewinggum ; 13-06-2011 o 10:33

Domyślnie

YN 460II pracowałem na owej bardzo fajna tanio wyrwiesz nowa 200zł ewentualnie droższy brat YN 560 też posiadam jako model zastępczy dla YN 460II i jest super tylko 300zł ponad chyba kosztuje ja kupiłem za 250 używaną na forum taniej nie bedzie....

Domyślnie

Na zdjęciu lampa siedzi na Minolcie. Odpowiem trochę kolokwialnie:

O ile wiem, w jakimś momencie Minolta wprowadziła jakąś modyfikację i 'normalne lampy' tam już nie pasują. Może Twoja jest więc nienormalna?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kartofelinder Zobacz posta
    Na zdjęciu lampa siedzi na Minolcie. Odpowiem trochę kolokwialnie:

O ile wiem, w jakimś momencie Minolta wprowadziła jakąś modyfikację i 'normalne lampy' tam już nie pasują. Może Twoja jest więc nienormalna?

Minolta prowadziła nową stopkę niekompatybilną z wcześniejszymi ale to dopiero do modeli z serii "i" (7000i itd). Pierwsza seria lustrzanek z bagnetem A (5000,7000,9000) posiadała najzwyczajniejszą gorącą stopkę z dodatkowymi stykami na TTL.
    D610, V1, FM2n

Domyślnie

Czzzzyyyli pociagnie czy nie z moim d100? W jakis sposob?
    Chewinggum
    "Górnik miesiąca"

Domyślnie

Już działa. Odłączyłem wszystkie styki poza tym wyzwalającym. Kto powiedział, że nie jest przeznaczona do D100 ;]
    Ostatnio edytowane przez chewinggum ; 10-07-2011 o 14:51
    Chewinggum
    "Górnik miesiąca"

Domyślnie

W taki sposób będzie działała każda lampa - niezależnie od tego czy przeznaczona do Nikona, Canona czy Olympusa.

Domyślnie

Podepnę się pod wątek, nie chcę zakładać nowego. U mnie zestaw D100 + Nissin 622 (wersja pierwsza z nowym softem) nie chcą się dogadać. Próbowałem różne styki zaklejać i odklejać. Na samym wyzwalającym korpus w ogóle nie widział lampy, zobaczył dopiero po odklejeniu dolnego prawego wykrywa lampę, pokazuje gotowość, ale kupa, nie odpala.
    Czy ta konfiguracja w ogóle ma rację bytu??
    FF + szkła

Domyślnie

Jakies pierwsze nissiny (nie pamiętam jakie modele) nie odpalały przy zwieraniu centralnego z masą, potrzebne były jeszcze inne styki. To je dyskwalifikowało np do wyzwalania radiem. No i do tego do czego ty potrzebujesz.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Uprawnienia umieszczania postów