Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez copyman Zobacz posta
    Czyli dokładnie tak jak myślałem Wersja kolegi Mail-soft o niebo lepsza a jeszcze bardziej przypadła mi do gustu wersja kolegi Psychopulse A poza tym nie ma się czym podniecać więc nie ma po czym ochłonąć Piszę tylko co widzę i to co mi się nie podoba lub podoba - po to chyba wystawiałeś prace żeby można było je komentować , prawda ?
    skoro się nie ma czym podniecać to się już nie podniecaj ale weź poprawkę na to że nie wszyscy robią/lubią tak bladą skórę i kolorystykę jak Ty. Pofatygowałem się żeby zobaczyć twoje zdjęcia i jak mawiał klasyk "szału nima"
    FX
    Drupta Druoflex1 f6,3 75mm l Zeiss Ikon Ercona Novonar Anastigmat f4,5/ 110mm

tu są moje zdjęcia

Zbanowany
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

no tak zaraz będzie bitka hahaha

Domyślnie

Proponuję kolegom ostudzić emocje, przecież wszyscy jesteśmy tu dla przyjemności Zapraszając do komentowania należy się liczyć zarówno z pochwałą jak i krytyką, a ta z kolei powinna być kulturalna i konstruktywna. I tego Wam życzę.

PS. Ja też uważam, że to zdjęcie należy poprawić w sensie rozjaśnienia twarzy modelki. I wydaje mi się to obiektywną uwagą. Co do koloru, kwestia subiektywna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drifter Zobacz posta
    Proponuję kolegom ostudzić emocje, przecież wszyscy jesteśmy tu dla przyjemności Zapraszając do komentowania należy się liczyć zarówno z pochwałą jak i krytyką, a ta z kolei powinna być kulturalna i konstruktywna. I tego Wam życzę.
    Dodając tu zdjęcia liczę się z tym iż komentarze będą głównie krytyczne bo jestem początkujący i robię dużo błędów.
    pozdrawiam.
    FX

tu są moje zdjęcia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mklonizer Zobacz posta
    skoro się nie ma czym podniecać to się już nie podniecaj ale weź poprawkę na to że nie wszyscy robią/lubią tak bladą skórę i kolorystykę jak Ty. Pofatygowałem się żeby zobaczyć twoje zdjęcia i jak mawiał klasyk "szału nima"
    Po prostu kolega Mklonizer nie lubi konstruktywnej krytyki i nie potrafi odróżnić tego od "podniecania się" . Co do "bladości skóry" to też weź poprawkę że nie wszystkie modelki to stałe klientki solarium lub bywalczynie plaż. Są też takie o jasnej karnacji skóry i być może mam na takie szczęście. A czy szał jest czy go ni ma - to już temat na inną opowieść i może niech inni obiektywniej to ocenią. Twoje zdanie w tej kwestii już znam .

Cytat Zamieszczone przez Nerdkiler Zobacz posta
    no tak zaraz będzie bitka hahaha
    Niby o co ? Bo to źe ktoś cię próbuje sprowokować to trzeba zaraz po nim jechać emocjonalnie ? Mam poważniejsze problemy na głowie - możesz mi wierzyć
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drifter Zobacz posta

PS. Ja też uważam, że to zdjęcie należy poprawić w sensie rozjaśnienia twarzy modelki. I wydaje mi się to obiektywną uwagą. Co do koloru, kwestia subiektywna.
    Otóż to, nikt tu nikomu nie wmawia, że takie a nie inne powinno być jego zdjęcia, i tak każdy pewnie zrobi jak uważa. IMHO liczy się konstruktywna krytyka, przecież po to pokazujemy swoje zdjęcia na forum, czyż nie ?!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez copyman Zobacz posta
    Po prostu kolega Mklonizer nie lubi konstruktywnej krytyki i nie potrafi odróżnić tego od "podniecania się" . Co do "bladości skóry" to też weź poprawkę że nie wszystkie modelki to stałe klientki solarium lub bywalczynie plaż. Są też takie o jasnej karnacji skóry i być może mam na takie szczęście. A czy szał jest czy go ni ma - to już temat na inną opowieść i może niech inni obiektywniej to ocenią. Twoje zdanie w tej kwestii już znam .

Nie wiem gdzieś ty się panie szanowny minął z konstruktywną krytyka ale twoim przytykom do bycia konstruktywnymi dużo brakuje. Konstruktywność w krytyce przejawia się tym że krytykując sugeruje się rozwiązania. Teraz przeczytaj sobie swoje posty od pierwszego do ostatniego panie krytyku konstruktywny i pokaż mi ten konstruktywny bo go chyba przegapiłem. Twoje przytyki i podniety właśnie sugerują że masz jakieś inne problemy i nimi powinieneś w pierwszej kolejności się zająć. Nie wiem jak to jest że piszesz że chcesz uzyskać blade kolory a później że to wina modelki że ma jasną karnacje.
    FX

tu są moje zdjęcia

Domyślnie

Przeczytaj sobie mój pierwszy post - tam napisałem KONSTRUKTYWNIE co mi nie leży. Podobne odczucia mieli również inni koledzy o czym świadczą "poprawione" wersje Twoich zdjęć. Z tego co czytam to większości podobają się te poprawione. Czemu więc robisz do mnie mnie jakieś osobiste wycieczki ? Może weź z łaski swojej pod uwagę co inni piszą . Gdybym sam miał takie odczucia to o.k. ale okazuje się że nie ... Poza tym oceniamy i komentujemy tu TWOJE zdjęcia a nie moje - zejdź więc ze mnie. Jak coś wstawię - krytykuj. Takie Twoje święte prawo.
    Koniec dyskusji z mojej strony
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

Przeczytaj sobie co to jest konstruktywna krytyka bo chyba za bardzo nie wiesz napisanie komuś co mu nie pasuje to nie jest konstruktywna krytyka. Odpowiedziałem na twoje komentarze bo wydają mi się zaczepne i na najniższym poziomie. Nie przeszkadza mi to że ktoś poprawia moje zdjęcia i że komuś się to podoba albo nie. Ja też już z tobą kończę dyskusje zdjęć twoich nie będe komentował bo bardziej pasuje mi klimat solarium niż prosektorium. Pozdrawiam.
    FX

tu są moje zdjęcia

Zbanowany
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

mklonizer ja zawsze uważałem, że pokazywanie zdjęć do publicznej oceny jest błędem. Skąd wiadomo, że osoby krytykujące mają rację? Czy one są wyroczniami? Czy na ich opiniach chcesz opierać swoje dalsze kroki? Najważniejsze jest to, żeby tobie podobały się twoje zdjęcia. Ja nigdy nie pokazuje swoich zdjęć, nie potrzebuję krytyki, doradzania i dyskusji. Mam portfolio i dla mnie się liczy, że jestem zadowolony ja oraz klient. Opinie innych mnie nie interesują bo jak wiadomo - ilu obserwatorów tyle opinii i każda inna. Rób swoje i pamiętaj, że Tobie mają się podobać Twoje zdjęcia, cała reszta się nie liczy. pzdr

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów