Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Beata

Domyślnie Beata

Wpadlem na kawke do swojej bylej sasiadki, a ze mialem aparat ze soba to postanowilem zrobic jakies fotki.
    Caly czas sie ucze wiec nie bijcie za mocno, licze na konstruktywne komentarze

Ostatnio edytowane przez qualin ; 12-06-2011 o 22:55
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Az tak zle ?
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Ludzie komentują tu zdjęcia dobre (to znaczy ładne ) albo kiepskie. Nie jest tak źle skoro nikt się nie czepia. Moim zdaniem jest ok (nie licząc niepotrzebnej obróbki oczu, odciąłbym też dół - w kwadrat albo coś w pobliżu), sąsiadce się pewnie spodoba.
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Jest tak... średnio. Trochę przesadziłeś z obróbką... niewłaściwych rzeczy. Problemem jest kadr oraz średnie światło. Niefajne to coś fioletowe w tle. Wydaje mi się też, że białka (i całe zdjęcie) mają jakiś zafarb idący w stronę fioletu czy magenty. Tak naturalny portret też jest pewnym wyzwaniem. Powiedzmy, że zdjęcie może się wpisać w pewien nurt fotografii nieprzekolorowanej, że ją tak określę. Ale widząc tylko jedno zdjęcie i nie znając zamiarów, ciężko coś więcej rzec.

Domyślnie

Kadr jest taki, hmm ciasny...oraz zdjęcie wydaje się ciężkie nie do ogarnięcia...

Domyślnie

Mi tam się zdjęcie podoba. Kadr ciasny, ale uwypukla to spojrzenie a'la Michelle Pfeiffer.

Małą ilością komentarzy się nie przejmuj - skoro jest ich mało, to widocznie odwiedzający nie mieli czego się czepić
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Co do swiatla to coz, cykalem na zastanym w pokoju wiec szalu nie ma. Generalnie fotka slaba byla i mocno ja wyciagnalem w LR:

przed obrobka:
    .

Domyślnie

ja bym się nad nią nie mordował tyle, czas, który poświęciłeś, żeby coś z tego było mogłeś spożytkować na zrobienie lepszego ujęcia.
    Zbędny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymonvader Zobacz posta
    ja bym się nad nią nie mordował tyle, czas, który poświęciłeś, żeby coś z tego było mogłeś spożytkować na zrobienie lepszego ujęcia.
    Nie zawsze mozna zrobic inne ujecie. kolezanka bronila sie przed fotkami, to jedno zrobilem prawie, ze z zaskoczenia. Nastepnych nie bylo, po powiedziala, ze wystarczy tyle ile mam :P Wiec sie pobawilem tym co mialem, zeby to jakos wygladalo, podeslalem znajomej i zapytala czy nie mam ochoty zrobic jej wiecej fotek pozowanych. takze jak udam sie w rodzinne strony to napewno zrobie ciekawsze ujecia i bedzie ich wiecej.
    .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów