Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie maki do kwadratu

to jeszcze jeden kadr z makowego pola
    ogolnie nie jest najlepiej bo sie wtedy troche spuznilem i slonce bylo juz za drzewami ( nowe miejsce, znalezione na godzine przed zachodem i bieganie w kolko z aparatem, az sie owce na mnie patrzyly jak na barana )

zapraszam

dzieki

Domyślnie

Ja bym wolał ten makowiec bez maków. Bardzo ostro kontrastuje zieleń z czerwienią, aż nieprzyjemnie, jak dla mnie, nie pasuje do łagodnych przejść na niebie. Natomiast reszta zdjęcia mi się podoba.

Domyślnie

to moze tak ?

Ostatnio edytowane przez mirekvampirek ; 11-06-2011 o 00:31

Domyślnie

Mirku zdejmij saturacje z pola i będzie lepiej

Domyślnie

no wlasnie mam problem z wyposrodkowaniem bo jak obrabiam w adobergb w ps to wszystko jest ok, ale po zapisaniu do web i zmianie przestrzeni kolorow, saturacja zostaje jakby podbita, nie wiem dla czego tak sie dzieje, moze kto pomoze

maniak666
    Gość

Domyślnie

Ta chmura niczym ptak płonący-świetna.
    Ale na podłodze maki faktycznie dają po oczach.
    Odpowiedz na Twoje pytanie jest gdzieś tu na forum. Jak znajdę-zalinkuje.
    Ale nie mam pewności ze słusznie robisz obrabiając w adobergb. Chyba lepiej w srgb.
    Wiem że o tym gdzieś tu czytałem. Poszukam, bo do końca nie jestem pewien czy dobrze Ci tu piszę- tak ze weż poprawkę na to że sam mam wątpliwości

Domyślnie

chmury rządzą! druga wersja lepsza
    maki same w sobie dodają +100 do saturacji
    Ostatnio edytowane przez Horgh ; 11-06-2011 o 07:41 Powód: literówka
    d300s t1750vc 35/1.8 70-300vr sb900 o55xprob wężyk

Domyślnie

Maniaku chyba jednak cos pokreciles, w aparacie mam ustawione adobe rgb i w photoshopie przestrzen robocza mam adobe rgb, lepsze przejscia tonalne, wiecej kolorow itd.
    Srgb to tylko pod web i niestety kolor wychodzi przeklamany, na wydruku adobe wyglada dokladnie identycznie jak na monitorze (drukarka kalibrowana tym samym co monitor)
    i juz sam nie wiew skad to sie bierze, nikt mi nie moze pomoc, teraz po prostu zapisuje jpg patrze w lr jak to wyglada i sciagam kolor w razie potrzeby i znowu zapisuje, troche to nie wygodne ald da sie z tym zyc

Domyślnie

Zieleń z czerwienią zawsze wygląda średnio.

Druga propozycja podoba mi się bardziej.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirekvampirek Zobacz posta
    Maniaku chyba jednak cos pokreciles, w aparacie mam ustawione adobe rgb i w photoshopie przestrzen robocza mam adobe rgb, lepsze przejscia tonalne, wiecej kolorow itd.
    Ciekaw jestem Mirku czy poznal bys golym okiem roznice gdybym pokazal Tobie AdobeRGB a sRGB.....nie sadze.
    A zdjecie podoba mi sie w wersji pierwszej zyje nawet ta mocna saturacja mi pasuje.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów