Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Domyślnie

w NIKu da się maskować różnymi filtrami punktowo? Bo nie pamiętam już to tam było...
    Ogólnie trzeba by na zdjęciu pierwszym przymaskować niebieskim (ew. łososiowym) filtrem na bukiet, a resztę potraktować żółtym i powinno wszystko nabrać odpowiedniej tonacji zachowując szczegóły. Jak na tę chwilę zdjęcie straciło strasznie na kontraście i przypomina mi odbitki z przeterminowanego papieru

Domyślnie

W sumie zastanawia mnie, czemu nie konwertujecie do b&w w LRze, który ma do tego rewelacyjne wprost narzędzia, tylko szukacie jakichś pluginów?
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    W sumie zastanawia mnie, czemu nie konwertujecie do b&w w LRze, który ma do tego rewelacyjne wprost narzędzia, tylko szukacie jakichś pluginów?
    Ależ także używam LR ale akurat nie w tych zdjęciach.
    D800 2xD700 14...200 f2.8, 85f1.4, S14f2.8, 35f2,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Ja od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu tegoż. Mnóstwo osób chwali, ale jeszcze większe mnóstwo przeklina -- i to mnie trochę odstrasza. Choć może w końcu się przemogę i będzie warto.

Co do pytania o konwersję. Pisałem na samym początku -- mnie się widzi. Jasno, lekko i przyjemnie. Do tego jeśli powalczyć z wyciąganiem szczegółów -- jak marszull radzi, to będzie naprawdę nieźle (naturalnie nie wszystkim będzie się podobać taka konwersja, zapewne niektórzy pomyślą, że jest mdła). Tylko uważaj przy tym żeby nie przesadzić z tonami średnimi, bo nadmierna szarość może skutecznie obrzydzić te zdjęcia.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Tylko uważaj przy tym żeby nie przesadzić z tonami średnimi, bo nadmierna szarość może skutecznie obrzydzić te zdjęcia.
    tak, tak zdaję sobie z tego sprawę jeden fałszywy ruch i klops
    D800 2xD700 14...200 f2.8, 85f1.4, S14f2.8, 35f2,

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów