Close

Strona 48 z 57 PierwszyPierwszy ... 384647484950 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 566

Wątek: D90 czy D7000

Domyślnie

RAF7705 już poprawiłem
    Nikon - przybora
    "Dobrym słowem można długo żyć. Dlatego dawaj je ludziom, gdy na to zasłużą.
    Bo potrzebują ludzkiej akceptacji. Bo bez niej trudno jest żyć."
    -M.Maliński

Domyślnie

ah skończ już wszędzie pisać, że ganią go ludzie którzy go w rękach nie mieli, skoro ja sam chociażby dwa miałem i znam paru użytkowników się tam wypowiadających, którzy go również posiadali/posiadają...
    "Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."

Domyślnie

Z tego co czytam to ganią go właśnie Ci, którzy go mięli lub mają... często dość. Sam przeczytałem od dechy do dechy wszystkie wątki na ten temat i szczerze powiem, że ochota na ten model mi minęła. Rozumiem i popieram wybór D90, dlaczego? Cena, cena/jakość i jakość/cena oraz pewność. Oczywiście D7000 to aparat lepszy pod wieloma względami ale ilość jego wpadek i męka wielu użytkowników jest jak dla mnie niedopuszczalna a jego zakup za bardzo przypomina granie w ruletkę. To moja opinia - nikt nie musi się z nią zgadzać

Domyślnie

Nie, nie przeczytalam od deski do deski żadnego tematu o d7000- nie mam zamiaru go krytykować, ponieważ nie miałam go w ręce i mieć nie będę. Dlatego od wypowiadania się na jego temat są inni, ktorzy mieli styczność z owym sprzętem. Zalety d90 były na tym forum niejednokrotnie wymieniane więc nie napiszę tu nic odkrywczego. Dlaczego ja go polecam? Bo dobrze/ pewnie leży mi w ręce, ustawienie pokręteł i przycisków bardzo mi odpowiada, nie obchodzi mnie to, że według niektórych matryca jest przestarzała- jak na moje potrzeby jest wystarczająca, można podpiąć do puszki różne/ tanie obiektywy-śrubokręt- sama takich jeszcze nie posiadam ale planuję zakup, cena jak dla mnie przystępna. I o co tyle krzyku?
    Ostatnio edytowane przez joana920 ; 05-02-2013 o 23:02

Domyślnie

Jak miło mieć przynajmniej 2 kultowe modele nikona w kolekcji. D50, D90 ale przyplątała się i czarna owca D7000.
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

Zawsze zastanawiałem się na d tym dlaczego D90 nie ma 14 bitowych RAWów (bez kompresji) tylko 12 bitowe z kompresją. Przecież nawet o rok starszy Canon 40D miał 14 bitowe RAWy.

Domyślnie

A widzisz różnicę między tymi 14-sto i 12-sto bitowymi?
    D600 | N24-70 2.8G ED | N85 1.8G | N70-300 4.5-5.6G VR | SB-600

Domyślnie

Szczerze to raczej trudno to wychwycić. Tak jak różnicę w matrycy (jakość zdjęć) między D90 a D7000 przy iso do ok. 1600.

Domyślnie

Pewnie, że widać - wystarczy zrobić rozpięte tonalnie zdjęcie.
    Co do jakości matrycy - choinkę porównywałem ostatnio, to tak samo przy 1:1 są spore różnice jak dla mnie.
    "Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."

Domyślnie

Pewnie, że widać - wystarczy zrobić rozpięte tonalnie zdjęcie
    To poprosimy o konkretny przykład, żeby wszyscy mogli zobaczyć na własne oczy.

Co do jakości matrycy - choinkę porównywałem ostatnio, to tak samo przy 1:1 są spore różnice jak dla mnie
    Jak wyżej + informacje o wykonanym zdjęciu. Identyczne iso (jakie), czas, przysłona itd.?

Ja znajdę różnice nawet w dwóch zdjęciach zrobionych D90 jedno po drugim... ale oczywiście nie o takie różnice chodzi. A Ty piszesz "o sporych różnicach" bez podania choćby jednego szczegółu. W ten sposób nie dochodzi się niestety do żadnych wniosków...

Strona 48 z 57 PierwszyPierwszy ... 384647484950 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów