Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Kosy

Domyślnie Kosy

Pan kos i pani... kosa?
    1.
    2.
    3.
    4.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

1 i 2 fajny moment
    na 3 hehehe ale zerka ptaszyna.... no własnie a skad wiesz ze to pan kos i pani kos? kurcze ja nie rozróżniam
    matka polka pstrykająca i ciągle ucząca

Domyślnie

on jest czarny, ona szara, chyba że młody on - wtedy też szary

Domyślnie

3 i 4 znakomity bokeh.
    Odszumiłbym go tylko.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Tak, generalnie czarny to samiec, a szara samica. Ewentualnie samicę można pomylić z młodym kosem, ale mój znajomy ornitolog mi "oznaczył", że to na pewno samica.
    Sponsorem bokeh jest 70-200/2.8 (VR I). 1, 2 i 4 to f/5.6, 3 to f/2.8.
    Odszumianie rzeczywiście wygładzało zdjęcie, ale na koniec stwierdziłem, że wolę tak
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.

Domyślnie

hmmm... zdjęcia które widziałem na Twoich stronach zdecydowanie bardziej do mnie trafiają
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    hmmm... zdjęcia które widziałem na Twoich stronach zdecydowanie bardziej do mnie trafiają
    Ale dlaczego?

Może trzeba wziąć poprawkę, że nigdy w życiu nie fotografowałem ptaków, no i te fotki mają wartość sentymentalną też:
    http://www.terajewicz.pl/skierniewice/
    (co oczywiście nie ma usprawiedliwiać ich mizeroty, tylko jako ciekawostka).
    A kosy to moje ulubione ptaki, dlatego jestem z tych zdjęć bardzo zadowolony

Domyślnie

rozumiem że mają wartość sentymentalną, ale do dobrych zdjęć przyrodniczych moim zdaniem im trochę brakuje. Tymczasem fotografie z iinnych niż przyrodnicze kategorii, które widzę na Twoich stronach podobają mi się znacznie bardziej. Dlatego napisałem jak napisałem - przez delikatność
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

No, tu można by zacząć długa i bezowocną dyskusję, co to są dobre zdjęcia przyrodnicze Ale ok, domyślam się o co chodzi. Dla mnie to są po prostu ładne fajne zdjęcia moich ulubionych ptaszków w miłym mi miejscu, nie aspiruję tymi fotkami do tych, które można oglądać w galeriach prawdziwych fotografów przyrody.

Uprawnienia umieszczania postów