Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Kawasaki

Domyślnie Kawasaki

Witam,
    moje pierwsze doświadczenie, fotografowanie ruchu, proszę o opinie...
    1.
    http://imageshack.us/photo/my-images...115aforum.jpg/
    2.
    http://imageshack.us/photo/my-images/31/dsc021214.jpg/

Domyślnie

nie chciało mi się ale kliknąłem w oba linki i teraz żałuję.
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

bieda straszna :/ zwykle pstryki, nadaja sie tylko do usuniecia z karty zaraz po ich pstryknieciu.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Popatrz na te zdjęcia i odpowiedz sobie na pytania:
    1. Co jest tematem głównym na zdjęciach?
    2. Czy jest on pokazany w całości?
    3. Czy jest on ostry?
    4. Czy jest on prawidłowo naświetlony?
    5. Czy nie ma niczego co by odwracało uwagę od niego?
    6. Czy w całości kadru panuje porządek?

A najlepiej to sobie to zapisz i czytaj przy każdym kadrze, możesz sobie dodać na początku pytanie: Czy aparat jest prawidłowo ustawiony? Jak tak robię, poważnie, z tym, że ja na osłonę wyświetlacza przyklejam żółtą taśme, za mało żeby przeszkadzało w czymś ale wystarczająco, żeby było widać i jak ją widzę to wiem, że muszę myśleć a nie tylko robić
    D800 || D810
    Samyang 14 F2.8 || Sigma 24-35 F2 || Sigma 85 1.4 A || Tamron 70-200 F2.8 G2
    https://wedd.photo/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez D_Z_I_A_D_E_K Zobacz posta
    nie chciało mi się ale kliknąłem w oba linki i teraz żałuję.
    ech że tez nie przeczytałem tego przed kliknięciem

Domyślnie

Wydziwiacie, gość się uczy! Myślał by kto, że tu sami mistrzowie, co się już tacy urodzili...

Po pierwsze, Olivvka, nie skacz na głębszą wodę, tylko zacznij od podstaw. Nie rób zdjęć w ruchu, jak nie masz opanowanych podstaw typu ustawianie ostrości, ekspozycja i kadrowanie. Poproś kumpla, żeby zszedł na 5 minut 'se zapalić', a Ty idź i zrób dobre zdjęcie nieruchomej maszynie. Nie będzie Ci uciekać, nad kadrem się będzie można dłużej zastanowić, no i nastawienia czasu i przysłony nawzajem nie będą tak krytyczne jak przy panoramowaniu.

Zrób parę takich zdjęć i potem porównaj z tymi, które widzisz w dobrych pismach: czy cały motor się zmieścił w kadrze, czy ostry, czy kadr ciekawy czy raczej nudny, jak kolory wyszły, czy buro jest, czy z życiem, i tak dalej. Zacznij od czegoś prostszego, a jak się zaczniesz wyrabiać i zdjęćia będą dobre, przejdź do czegoś trudniejszego.

Ja wiem, że dzisiaj każdy może mieć aparat, ale wierz mi - nie każdy może robić dobre zdjęcia. Tego się po prostu trzeba nauczyć.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Szczerze mówiąc po czterech pierwszych odpowiedziach miałam usunąć zdjęcia, ale raczej mnie zmotywowały niż zniechęciły, także dzięki za nie,
    niemniej jednak t0m3k i 2pompony rady na pewno się przydadzą, w końcu od czegoś trzeba zacząć temat ruchu przed robieniem zdjęć nie wydawał się taki trudny, le przeceniłam się bo faktycznie na 100 zdjęć tylko kilka było ostrych (nie mówię o tych które wrzuciłam). Dzięki i pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olivvka23 Zobacz posta
    Szczerze mówiąc po czterech pierwszych odpowiedziach miałam usunąć zdjęcia, ale raczej mnie zmotywowały niż zniechęciły, także dzięki za nie,
    niemniej jednak t0m3k i 2pompony rady na pewno się przydadzą, w końcu od czegoś trzeba zacząć temat ruchu przed robieniem zdjęć nie wydawał się taki trudny, le przeceniłam się bo faktycznie na 100 zdjęć tylko kilka było ostrych (nie mówię o tych które wrzuciłam). Dzięki i pozdrawiam.
    Dokładnie tak ma być ,masz się zbytnio nie przejmować tylko robić zdjęcia.
    A żeby je robić trzeba się po prostu uczyć i dużo czytać różnych komentarzy ,lecz tylko z nie licznych wyciągaj wnioski i naukę.
    -"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-

Domyślnie

krytyka konstruktywna to świetne narzędzie do motywacji więc nie przejmuj się tym, że coś nie wyszło za pierwszym razem tylko zabieraj aparat za każdym razem jak gdzieś idziesz i pstrykaj. Też dopiero zaczynam i gdybym miał się przejmować opiniami, że coś nie wyszło już dawno sprzedałbym aparat i kupił skrzynkę piwa aby zalać smutek Motocykl w ruchu, wiem to z praktyki to ciężki do uchwycenia obiekt ale za to jak już się uda to pozostaje satysfakcja. Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów