Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Siła wiatru...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Z podpisów już się tłumaczyłem, więcej nie będę
    FX/DX/CX/www

Domyślnie

Ladnie to wyszlo... dobra robota.. gratki.

Domyślnie

Ja tam zastrzezen nie mam. Spoko wyszlo. Moze w takich zdjeciach ta podloga niezbyt na miejscu, ale z drugiej strony nawet mi sie tu dobrze komponuje, nadajac fotce taki bardziej "naoczno-krajobrazowy" charakter, kosztem "gwiezdnego". Czy to dobrze czy zle, nie wiem?. Mi pasuje tak jak teraz, z podloga.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Oszczędny w słowach Awatar tomek8899
    Miasto
    Gorlice/Rzeszów

Domyślnie

gryson dzięki za wytłumaczenie. rozumiem że nie chciałeś próbować z jednym naświetleniem powiedzmy półgodzinnym (bałeś się o przepalenia)?
    A i skoro mówisz o oświetlenie wiatraka przez auta - nie próbowałeś złożyć zdjęcia bez tych oświetlonych kadrów? Strasznie mnie zaciekawiło czy by wyszło z wiatraka
    S3Pro | 10-20 | 18-70 | 50 1.8 | 135 3.5 | SB80DX |
    www.tomekjablczyk.info

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Moze w takich zdjeciach ta podloga niezbyt na miejscu, ale z drugiej strony nawet mi sie tu dobrze komponuje, nadajac fotce taki bardziej "naoczno-krajobrazowy" charakter, kosztem "gwiezdnego".
    Dobrze to ująłeś, dokładnie o to mi chodziło, żeby to nie były oderwane od wszystkiego gwiazdy, tylko pokazanie ich ruchu na tle jakiegoś "tła" lub jak kto woli "podłogi"

Cytat Zamieszczone przez tomek8899 Zobacz posta
    gryson dzięki za wytłumaczenie. rozumiem że nie chciałeś próbować z jednym naświetleniem powiedzmy półgodzinnym (bałeś się o przepalenia)?
    A i skoro mówisz o oświetlenie wiatraka przez auta - nie próbowałeś złożyć zdjęcia bez tych oświetlonych kadrów? Strasznie mnie zaciekawiło czy by wyszło z wiatraka
    Nie chciałem mieć jednego dwugodzinnego ujęcia, bo po co? Skoro taki sam efekt da zrobienie 200 klatek. Dodatkowo jak sam zauważyłeś masz mniejszą szansę na przepalenia, i większą kontrolę nad efektem finalnym w obróbce. Przepalenia i tak powstaną w miejscu gdzie światła będzie za dużo (program do obróbki "sumuje" ekspozycje.
    Nieoświetlonego wiatraka nie robiłem, bo jak zobaczyłem jak wyszedł oświetlony to już nie chciałem innego Można go łatwo podmienić w PS, może kiedyś z ciekawości to zrobię. Zwykłe "wyłączenie" klatek z oświetlonym wiatrakiem w tym programie do obróbki skutkować będzie przerwą w kręgach gwiazd, bo będzie brakować kilku klatek, stracą na tym gwiazdy.
    FX/DX/CX/www

Domyślnie

Nieźle to wyszło
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Czy macie jakiś opis tego typu fotografii? Pomysł jest świetny, chciałbym poznać praktyki innych i spróbować coś samodzielnie.

TomGl

Oszczędny w słowach Awatar bamicz
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Robi wrażenie
    D90, S 17-50/2.8 EX DC HSM OS, N18-105VR, Nissin Di622N, Benro A-350EX+HD-18, szpej

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów