Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Capture NX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Tylko taka sama jakość jest z NC 4.4, który ma okienko do obróbki większej ilości NEF i nie zamyka mi za każdym razem moich pedanteryjnie poustawianych palet z opcjami.
    Ale w 4.4 okienka "Tool" też po każdym otwarciu i zamknięciu zmieniają pozycję i co chwila trzeba to resetować.
    Programistów NX powinno się zamknąc na 100 lat i jako dodatkową karę zmusić ich do pracy kilkanaście godzinn dziennie na ich programie.
    Nie widziałem jeszcze programu który po naciśnięciu np. Camera settings zasłania 50% zdjęcia!!!
    Jak jeszcze otworzy się browser to już nic nie widać.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Capture NX - pobawiłem się, miałem na kompie do końca triala, zapytałem Nikona ile chcą za ten program i ....kupiłem kartę SD z C1. I jestem zadowolony z takiego wyboru.

Domyślnie

Moim zdaniem to się handlowcom Nikona w głowach poprzestawiało. Trzeba było zaproponować upgrade dla użykowników NC za jakieś 30% oficjalnej ceny i zrobić tak, żeby sobie NC i NX mogły współistnieć i współpracować na jednym komputerze. Zapewne sprzedali by tego NXa kilkadziesiąt razy więcej, bo nie da się ukryć, że niektóre rozwiązania są przydatne, wygodne i trudno "podrabialne" w innych programach.
    Jacek

Domyślnie

Ja mam na kompie i NX-a i NC i nie wiem co może przeszkadzać. Jakkolwiek jak coś robię to niestety w CS-ie bo tam się jako tako poruszam. czytałem, że nie wspłpracują ze sobą , ale może mnie ktoś oświeci dlaczego nie powinny być jednocześnie zainstalowane?
    D300|D70s|Coolpix S10|T 70-210/2.8 LD|T 17-50/2.8 XR Di|N 50/1,8 |N 24-120VR|N 70-300VR|N 80-400VR|S 170-500|TC 1,5xKenko|pierścienie pośrednie Kenko| SB800|statyw 190PRO+486RC2

Domyślnie

No właśnie tak pisze Nikon. Być może coś gdzieś nie gra, ale być może jest to tylko kolejny wybieg marketingowy w celu zachęcenia (czytaj przymuszenia) do wydania kasy na NXa.
    Jacek

Domyślnie

u mnie w 4.4 okienka zawsze są na swoim miejscu w stanie takim jakim były przed zamknięciem programu
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=7886

o nx powiedziano już niemal wszystko
    myślę co piszę

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów