Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Julczeska na basenie

Czesc Wam ! Chcialem zaprezentowac kilka fotek z wypadu na mini basen mojej Julii . Jestem amatorem i pstrykam dla przyjemnosci ale chcialbym wiedziec co o tym sadzicie,co powiniem zrobic zeby te zdjecia wygladaly jeszcze lepiej i gdzie popelnilem bledy z gory dziekuje

1 2 3 4 5 6 7 8
    Ostatnio edytowane przez dambi13 ; 06-06-2011 o 15:43

Domyślnie

Czy ktos moze skomentowac te zdjecia ? Cokolwiek, zalezy mi na tym ,sa to moje pierwsze fotki na tym forum,taki debiucik i fajnie by bylo jakby ktos dal jakies wskazoweczki z gory dziekuje
    Nikon D60 nikkor 18-55mm nikkor 55-300mm filterki

Domyślnie

dla mnie sa to fajne zdjęcia.
    JEdna z zasad mówi ze tam gdzie się patrzy zostawia się wiecej miejsca. np.1 jakbyś dał do prawej krawędzi.
    Wszystkie prawie centralnie - poczytaj o regule trójpodziału.
    Trójka najlepsze ale uciołeś kolana
    N i pare gratów

Domyślnie

To ja się dorzucę. Fotografowałeś w bardzo trudnych warunkach oświetleniowych. Silne słońce to nie jest sprzymierzeniec fotografa. Spróbuj robić to wcześnie rano, lub po południu, kiedy słońce jest nisko. A w taką pogodę wchodzić w cień

Co do kadrowania - niestety jest dosyć niedbałe - często obcinasz czubek głowy, podczas gdy na dole jest sporo miejsca (można obcinać, ale w ciasnych portretach i do tego nad brwiami a nie sam czubek). Obcinasz też dłonie, kolana... Dłonie albo tnie się całe, albo całe mają być. Nóg i rąk nie tnie się w stawach. Tyle teorii, a teraz trzeba popraktykować
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

dzieki WAM bardzo no i lece praktykowac
    Nikon D60 nikkor 18-55mm nikkor 55-300mm filterki

Uprawnienia umieszczania postów