Close

Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 176

Wątek: Yongnuo rf-603

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lukdz Zobacz posta
    Raczej wina lamp - usypiają się i wybudzanie zajmuje im te pół czarnej klatki.
    Czemu z pixel soldier było ok? Nie wiem. RF-603 mają wybudzanie z uśpienia.
    W testach zagramanicznych Pixele wypadają lepiej pod względem uzyskiwanych czasów synchronizacji od YN RF602/603. RF to są takie sobie wyzwalacze, popularne bo tańsze od Phottixów, Pixeli i innych.

EDIT:
    Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 24-02-2012 o 15:09
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

u mnie RF synchronizuje się tylko do 1/160, stawiam na problemy z synchronizacją, może po prostu od czasu do czasu udaje się szybciej - lub od czasu do czasu nie udaje się wystarczająco szybko.

Jak robiłem test po zakupie to udawało mi się zsynchronizować średnio 1 na 40 z czasem 1/200 więc odpuściłem i używam 1/160.

Domyślnie

Wczoraj sprawdziłem Phottix Strato II i faktycznie, z D70 (który ma hybrydową migawkę) czas synchronizacji wynosi 1/1000, dla D700 "tylko" 1/250. W słoneczny dzień w plenerze, gdy będę chciał zaświecić pod światło, będę musiał zabrać ze sobą D70
    FX/DX/CX/www

Domyślnie

Mam takie pytanie.
    Mając 2 puszki - canona i nikona, jest możliwość wyzwalania dwoma zestawami tych samych odbiorników? Jest możliwa współpraca nikona z odbiornikami canona i odwrotnie? Konkretnie chodzi o pracę w domowym "studio" dwoma puszkami (N i C) i wyzwalanie dokładnie tych samych lamp.
    || 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
    Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez militarius Zobacz posta
    Mam takie pytanie.
    Mając 2 puszki - canona i nikona, jest możliwość wyzwalania dwoma zestawami tych samych odbiorników? Jest możliwa współpraca nikona z odbiornikami canona i odwrotnie? Konkretnie chodzi o pracę w domowym "studio" dwoma puszkami (N i C) i wyzwalanie dokładnie tych samych lamp.
    Spoko ziom testowałem na wlasnej skórze erefki szejset dwójki i pchotiksy strato dwa ziom kupuj i pracuj

Domyślnie

osobiście tego nie testowałem...
    ale wielokrotnie widziałem takowe pytanie na forum i odpowiedź zawsze była, że działają
    Człowiek uczy się na błędach - a jak nie, to dostaje po pysku...;p

Domyślnie

A ja mam takie nietypowe pytanie - RF603 działają też jako pilot radiowy - rozumiem, że przycisk jest dwu poziomowy (af i dopiero strzał) A co z trybem bulb? Można to to używać do dłuuuugich czasów?
    12 14 28 35 85

Domyślnie

mozna. Niestety przycisk musisz trzymac caly czas wcisniety, co piec sekund zapala sie czerwona lampka, dzieki czemu mozna sie zorientowac w czasie mniej wiecej.

Domyślnie

Dzięki wielkie! Miałem kupować rfki i wężyk ale skoro bulb działa... A trzymanie przycisku mi jakoś strasznie nie przeszkadza - nie można mieć wszystkiego
    12 14 28 35 85

Domyślnie

A mógłby mi ktoś jeszcze powiedzieć czy przy D90 mogę liczyć na czasy 1/250 czy raczej zatrzymam się na 1/200?
    12 14 28 35 85

Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów