W testach zagramanicznych Pixele wypadają lepiej pod względem uzyskiwanych czasów synchronizacji od YN RF602/603. RF to są takie sobie wyzwalacze, popularne bo tańsze od Phottixów, Pixeli i innych.
EDIT:
Szukaj
W testach zagramanicznych Pixele wypadają lepiej pod względem uzyskiwanych czasów synchronizacji od YN RF602/603. RF to są takie sobie wyzwalacze, popularne bo tańsze od Phottixów, Pixeli i innych.
EDIT:
Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 24-02-2012 o 15:09
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
u mnie RF synchronizuje się tylko do 1/160, stawiam na problemy z synchronizacją, może po prostu od czasu do czasu udaje się szybciej - lub od czasu do czasu nie udaje się wystarczająco szybko.
Jak robiłem test po zakupie to udawało mi się zsynchronizować średnio 1 na 40 z czasem 1/200 więc odpuściłem i używam 1/160.
Wczoraj sprawdziłem Phottix Strato II i faktycznie, z D70 (który ma hybrydową migawkę) czas synchronizacji wynosi 1/1000, dla D700 "tylko" 1/250. W słoneczny dzień w plenerze, gdy będę chciał zaświecić pod światło, będę musiał zabrać ze sobą D70![]()
FX/DX/CX/www
Mam takie pytanie.
Mając 2 puszki - canona i nikona, jest możliwość wyzwalania dwoma zestawami tych samych odbiorników? Jest możliwa współpraca nikona z odbiornikami canona i odwrotnie? Konkretnie chodzi o pracę w domowym "studio" dwoma puszkami (N i C) i wyzwalanie dokładnie tych samych lamp.
|| 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf
osobiście tego nie testowałem...
ale wielokrotnie widziałem takowe pytanie na forum i odpowiedź zawsze była, że działają![]()
Człowiek uczy się na błędach - a jak nie, to dostaje po pysku...;p
A ja mam takie nietypowe pytanie - RF603 działają też jako pilot radiowy - rozumiem, że przycisk jest dwu poziomowy (af i dopiero strzał) A co z trybem bulb? Można to to używać do dłuuuugich czasów?
12 14 28 35 85
mozna. Niestety przycisk musisz trzymac caly czas wcisniety, co piec sekund zapala sie czerwona lampka, dzieki czemu mozna sie zorientowac w czasie mniej wiecej.
Dzięki wielkie! Miałem kupować rfki i wężyk ale skoro bulb działa...A trzymanie przycisku mi jakoś strasznie nie przeszkadza - nie można mieć wszystkiego
![]()
12 14 28 35 85
A mógłby mi ktoś jeszcze powiedzieć czy przy D90 mogę liczyć na czasy 1/250 czy raczej zatrzymam się na 1/200?
12 14 28 35 85
Skontaktuj się z nami