Close

Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 176

Wątek: Yongnuo rf-603

Domyślnie

nomek - dzięki za filmik - niesyty wszystkie moje wyzwalacze pasują tak sobie i są dość luźne do tego w moim aparacie niestety nie da się zastosować patentu z gumką, choć sercem przy Nikonie używam aktualnie Canona 5D i niestety nie nie ma takiego rantu - chyba pozostanę przy taśmie izolacyjnej
    pozdrawiam
    Marcin Bencer "Bencki"
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

anja_bania
    Gość

Domyślnie

Witam

mam rf-603 i sb 800 ale nie mam niestety do lampy instrukcji, w jakim trybie ustawiacie lampkę żeby paliła na statywie z podłączonym rf ???

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anja_bania Zobacz posta
    Witam

mam rf-603 i sb 800 ale nie mam niestety do lampy instrukcji, w jakim trybie ustawiacie lampkę żeby paliła na statywie z podłączonym rf ???

Pozdrawiam
    Manual.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

witam

Czy ktoś może miał jakieś doświadczenie z Phottix Strato II Multi i mógłby się podzielić. Interesuje mnie przede wszystkim czas synchronizacji i współpraca z d90 i lampą sb900 oraz yn 560

Domyślnie

Widzę jedną wadę rf-603 albo nie mogę do tego dojść. Podłączam lampę do jednego, drugim próbuje wyzwolić z palca, przyciskiem. Sygnał jest wysyłany, ale lampa nie odpala. To normalne zachowanie dla tych wyzwalaczy? Taki test jest jednak przydatny, szczególnie przy zabawach lampami studyjnymi, żeby szybko sprawdzić czy wszystko działa.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Lampy da się wyzwalać tylko po zamontowaniu jednego z kontrolerów na sankach aparatu.

Jeśli chcesz używać 'z ręki' to musisz zamontować jedną sztukę na sankach aparatu, jedną na lampie i wyzwalać trzecią sztuką...

Domyślnie

A czy to ustrojstwo działa z poprzednim modelem 602?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PitG Zobacz posta
    A czy to ustrojstwo działa z poprzednim modelem 602?
    Pomieszane nie. Trza na nadajniku RF603 zamontować nadajnik RF602 i wówczas każdy z nich sobie wyzwala swoje odbiorniki.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Ała. A jak założymy 4 na siebie, to będziemy mieli 4 grupy Dzięki za odp

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Lampy da się wyzwalać tylko po zamontowaniu jednego z kontrolerów na sankach aparatu.

Jeśli chcesz używać 'z ręki' to musisz zamontować jedną sztukę na sankach aparatu, jedną na lampie i wyzwalać trzecią sztuką...
    Nie działa. Trzeba wyzwolić aparat, a chcę bez strzelania, np sprawdzić światło, czy dobrze pada.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów