Close

Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 176

Wątek: Yongnuo rf-603

Domyślnie

ale z opisu wnioskujesz czy z praktyki?
    Te opisy na aukcjach sa srednio jasno napisane.
    z innej aukcji:

Compatible flashes

Nikon SB-900, SB-800, SB-700, SB-28, SB-27, SB-26, SB-25, SB-24

Not compatible with Nikon SB-600

Canon 580EX II, 580EX, 540EZ, 520EZ, 430EZ, 430EX, 420EX, 420EZ, 380EX
    Pentax AF-540 FGZ, AF-360 FGZ, AF-400 FT, AF-240 FT
    Olympus FL-50, FL36
    Sigma EF-500 DG Super, EF-500 DG ST, EF-430
    Sunpak Auto 2000DZ, 622 Pro, 433AF, 433D, 383, 355AFm 344D, 333D
    Vivitar 285HV
    Yongnuo YN460, YN462, YN465, YN467, YN468, YN560
    And other flashgun which has " Wake up " function.

z ciekawosci wszedlem na strone Yongnuo, a tam nie ma takiego produktu jak rf-603

Domyślnie

Jak TTL i taniej niż Wizard, to tylko Photix Atlas. Tańsza i podobno fajniejsza wersja Wizardów która o dziwo jest z nimi kompatybilna...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    ale z opisu wnioskujesz czy z praktyki?
    Te opisy na aukcjach sa srednio jasno napisane.

z ciekawosci wszedlem na strone Yongnuo, a tam nie ma takiego produktu jak rf-603

Hm, a to dziwne. bo wczoraj się bawiłem rf-603 z sb-28 i sb-600 i wyzwalały się cały czas. A co chciałem coś zmienić to na wyświetlaczu sb-600 było standby... (chyba że w stan uśpienia przechodzi po jakimś długim czasie i mi się wydawało..)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Jak TTL i taniej niż Wizard, to tylko Photix Atlas. Tańsza i podobno fajniejsza wersja Wizardów która o dziwo jest z nimi kompatybilna...
    Phottixy przenoszą TTL ale tylko na lampę założoną na aparat.

Domyślnie mam z 603 problem - może ktoś wie czemu

Witam
    mam z 603 problem - może ktoś wie czemu. Kupiłem toto ustrojstwo ze trzy dni temu, to moja pierwsza przygoda z radiowym wyzwalaniem lamp... wybrałem 603 bo mała, tania i jakoś tak idea nadajniko-odbiornika do mnie przemówiła.
    No więc jak tylko paczka przyszła była to ją rozpakowałem, urządzenia w baterie zaopatrzyłem i hayda!... zrobiłem kilkanaście fotek ot tak dla przetestowania i grało, potem jeszcze dokręciłem kabelek i sprawdziłem funkcję pilota... no działało pięknie. Ale wczoraj postanowiłem w plenerze się pobawić, żeby sprawdzić dokładniej przed zakupem drugiego kompletu no i się zaczęło... wyzwalanie błysku czasem było, czasem nie a reguły w tym żadnej. Niezależnie gdzie stałem, co robiłem to albo paliła lampa albo nie. Dziś za to kiedy chciałem sprawdzić czy aby się nie polepszyło okazało się, że te bździnki w ogóle się już nie komunikują z sobą, diody na obudowie owszem świecą, prąd żrą ale nie działają. Proszę coś podpowiedzcie... mam to oddać do sklepu czy po prostu coś ustawić (tylko k... gdzie przecież tam żadnych funkcji nie ma). trochę się podłamałem, bo obiecałem znajomym niedzielny plenerek z lampami a tu dupa.
    ale o co chodzi?

Domyślnie

Sprawdź, czy masz takie same kanały ustawione (przełącznik jest chyba w komorze baterii), ale mi wygląda to na uszkodzenie elektroniki -> reklamacja do sklepu.
    Nikon D90, 18-105, 35, 70-300, SB-900, kilka manualnych szkieł, mieszek, pierścienie pośrednie i statyw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek67 Zobacz posta
    Phottixy przenoszą TTL ale tylko na lampę założoną na aparat.
    say what?!

We no wytłumacz bo nie za bardzo zrozumiałem o co ci biega...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    say what?!

We no wytłumacz bo nie za bardzo zrozumiałem o co ci biega...
    Z tego co widzę, to tomek67 pomylił radyjka Atlasy nie są dla TTL przezroczyste jak Strato 4 in 1, poza tym ciężko zamontować w nich lampę na nadajnik...
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

no jest tam w komorze baterii taki set pinów, ale jest to zakryte jaikmś plastikiem a nie chcę dłubać żeby gwarancji nie stracić... napisałem do sklepu i poczekam.
    ale o co chodzi?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vilen Zobacz posta
    no jest tam w komorze baterii taki set pinów, ale jest to zakryte jaikmś plastikiem a nie chcę dłubać żeby gwarancji nie stracić... napisałem do sklepu i poczekam.
    Na tym secie pinów trzeba ustawić wspólny kanał. To nie plastik tylko folijka. Nie wiem co robię źle, ale po ustawieniu tego kanału, ciągle nic mi nie wyzwala. Wie ktoś coś na ten temat?

Edit: Lampka to Sunpak PZ42x
    Ostatnio edytowane przez piter123789 ; 16-09-2011 o 17:25

Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów