Close

Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 176

Wątek: Yongnuo rf-603

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cahir Zobacz posta
    Zastanawiam się właśnie nad zakupem wyzwalacza radiowego - mam N d90 i YN 467II.

Czy ten RF-603 da radę czy może lepiej coś innego w podobnej cenie?
    Przez da radę mam na myśli spokojne robienie zdjęć w studiu i na zewnątrz (np. przy zachodzie słońca).
    Wyzwalacze zawsze dadzą rady. Nie byłbym tylko pewien co do lampy. Jest słaba, ma nie wygodną obsługę (sterowanie zoomem i mocą).
    Pytanie do czego ta lampa ma służyć - czy tylko jako zdalna, bo jak tak, to YN-460II lub YN-560II są o wiele lepsze do tego.
    Jak również jako TTL na body - pomyśl o lepszej lampie.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Wyboru lampy już raczej nie mam póki co...bo lampę posiadam wiem, że 460 i 560 są lepsze - zamierzam nabyć w najbliższym czasie.

YN 467 kupiłem bo potrzebowałem czegoś najtańszego z TTL....i do mojego obecnego zastosowania daje radę, chociaż wiem, że lampa do najlepszych nie należy.

Domyślnie

Wiem, że:

rf-603 potrzebuje do wyzwolenia aparatu (pilot) kabla, dopasowanego do odpowiedniej serii (n1, n2, n3).
    Do kompletu 2 sztuk rf-603 dodawany jest jeden taki kabel
    Do zestawu 4 sztuk dodają 2 takie kable.

Więcej grzechów nie pamiętam

Domyślnie

Zakupiłem właśnie RF-603, 3 sztuki i mam dwa kabelki, niestety żaden nie do użycia wyzwalacza jako pilota do D300.

Mam tylko pytanie. Czy w tych wyzwalaczach nie da się wyzwolić błysku naciskając przycisk na nadajniku nie zamocowanych na aparacie?
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta
    Zakupiłem właśnie RF-603, 3 sztuki i mam dwa kabelki, niestety żaden nie do użycia wyzwalacza jako pilota do D300.

Mam tylko pytanie. Czy w tych wyzwalaczach nie da się wyzwolić błysku naciskając przycisk na nadajniku nie zamocowanych na aparacie?
    To kupiłeś ze złymi kablami. Nikon ma ich chyba 3 rodzaje i trzeba sobie dobrać odpowiedni.
    Przy D300 to RF-603 komplet RF-603 jest oznaczony "N1"
    A kabel wygląda tak:
    http://fripers.pl/product_info.php/i...FreePower.html

Co do wyzwalania aparatu - wystarczy jeden z RF-603 podpiąć kablem do aparatu można go wyzwalać. Nie musi być na sankach. Ale nie będąc na sankach nie wyzwolisz lamp przy ich pomocy.
    Nikon

Domyślnie

Żeby wyzwolić błysk z nadajnika (z przycisku) jedno z urządzeń musi być zamontowane na aparacie i podłączone przewodem do sterowania aparatem. Sygnał w nadajnika ("pilota") wyzwala wtedy aparat, który wysyła sygnał przez urządzenie na nim zamontowane do lamp. To trochę skomplikowane, ale ma też swoje plusy.
    aparat i dużo światła | Mój Blogasek | Portfolio

Domyślnie

Popróbuję. PT-04 były trochę prostszej konstrukcji, niestety tak zawodne, że trudno chyba o gorzej działający sprzęt. Chociaż miały też plusy, czas synchronizacji 1/250, na RF-603 1/200 to maks.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Przeczytałem, że pojawił się ulepszony RF-603 mark II - ktoś wie może, gdzie go można nabyć i w jakiej cenie?
    Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pyetya Zobacz posta
    Przeczytałem, że pojawił się ulepszony RF-603 mark II - ktoś wie może, gdzie go można nabyć i w jakiej cenie?
    A tak ciężko wujka google spytać ?? Pierwszy wynik na stronie i masz odpowiedź:
    http://flashhavoc.com/yongnuo-rf-603-ii-released/

a tak linki, m.in.:

>> 2 <<
    Nikon

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa/Gocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta

Tak ja Ci koledzy napisali masz nie ten kabel. Ja zmienilem puszke i dlugo szukalem samego kabelka, wreszcie wyprosilem w jakims sklepie, wyjeli z zepsutego zestawu, ktory mial leciec z powrotem do chin.

Wracajac do tematu, mam nie potrzebny kabelek do D200 wlasnie taki jak potrzebujesz, oddam za 2 dyszki, pisz pw jak chcesz.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6033X using Tapatalk 2

Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów