Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie adobe bridge - brak ostrości

Witam
    Czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć dlaczego po obrobieniu zdjęcia w ACR później w PS zdjęcia otwierane w bridge są nieostre?
    Myślałem wcześniej że jest to wina PS ale ponownie otwierając zdjęcia wszystko wygląda ok nawet w windowsowej przeglądarce jest wszystko z ostrością w porządku.
    Co robię nie tak? jak ustawić bridge aby było wszystko z ostrością ok tak jak to ma miejsce w PS czy w windowsowej przeglądarce ?

Domyślnie

U mnie bridge ma tak od zawsze ze dosc mydlanie skaluje sobie obrazki.
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

Czyli wg Ciebie nie da rady czegoś z tym zrobić? bo szczerze mówiąc trochę to wkurzające jest

Domyślnie

spróbuj zwiększyć bufor Adobe Bridga..wydaje mi się, że po prostu nie dociąga do końca Tobie tych obrazków..
    Mężczyźni rozwijają się do 5 roku życia, a później TYLKO rosną..

Domyślnie

Przy zwiększeniu bufora nastąpiła poprawa. Jest trochę lepiej ale do ideału jeszcze brakuje
    Ostatnio edytowane przez vinci99 ; 03-06-2011 o 10:34

Domyślnie

W tym zakresie w ktorym uzywam Br mi to nie przeszkadza/przyzwyczailem sie.

Domyślnie

Widzę że i ja muszę się przyzwyczaić

Domyślnie

Należy wejść do preferencji, tam na kartę zaawansowane i włączyć generowanie podglądów zgodnych z wielkością monitora - to pomaga na ostrość przy oglądaniu na pełnym ekranie (a przynajmniej u mnie pomogło, a wcześniej straszne mydło miałem na pełnym ekranie, dopiero zoom pomagał)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kkokosz Zobacz posta
    Należy wejść do preferencji, tam na kartę zaawansowane i włączyć generowanie podglądów zgodnych z wielkością monitora - to pomaga na ostrość przy oglądaniu na pełnym ekranie (a przynajmniej u mnie pomogło, a wcześniej straszne mydło miałem na pełnym ekranie, dopiero zoom pomagał)
    "generuj podglądy dostosowane do rozdzielczości monitora" o tą opcję Ci chodzi? jeśli tak to miałem ją już zaznaczoną wcześniej :/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kkokosz Zobacz posta
    Cudotwórca!

Co prawda u mnie pomogło jej odznaczenie, bo chyba generowało podglądy dla rozdziałki mojego drugiego monitora, który czasami podpinam do vaio i ma on większą rozdzielczość.

Dzięki!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów