Szukaj
dla mnie bomba, najlepiej 3 i 4
z pomocą wiatrówki czy większego sprzętu???
D90/N18-105 VR/N70-300 VR/N50
Dziękuję. Wiatrówkę już próbowałem i niestety ustawowe 17 jouli to stanowczo za mało na naprawdę efektowne zdjęcia. Myślałem o AK-47 ale coś u nas ciężko kupić. Z tego też względu zastosowałem procę. Kulki szklane bądź metalowe idealnie sprawdzają się w tych warunkach. Choć miałem w planach monitor komputerowy, którego niestety nawet celne trafienie kulą metalową nie rozerwało. Za mała moc niestety. Pozdrawiam.
za kolegą 3 i 4 jeżeli w butelce był sok
jakiś bakstejdż jest? jak wyzwalałeś?
jeszcze lepiej gdyby było widać pociskpewnie na którymś z serii się załapał
![]()
D90/N18-105 VR/N70-300 VR/N50
Na AK47 lub inne kalibry (od 0.22 do 9mm i większe) zapraszam do Tarnobrzega a przy okazji podpatrzę jak takie zdjęcia robić ;D
Są rewelacyjne
Z jakiej odległości jesteś w stanie takie zdjęcie zrobić (tej jakości)?
Pytam ponieważ w grę wchodzą względy bezpieczeństwa.
Pozdrawiam
T.
Potworne zdjęcia i aż mnie ciarki przechodzą na myśl, że w butelkach mógł znajdować się alkohol...
Tytuł tych zdjęć nadałem nie bez przyczyny. Wiele musiałem zebrać rekwizytów do tych zdjęć...a za kołnierz nie wylewamNie ma mowy abym był zdolny ustrzelić zimną i pachnącą perełeczke. Pozdrawiam.
Nie ma co ukrywać, że do najbezpieczniejszych ten typ fotografii nie należy. Odległość myślałem, że znajdziesz w danych EXIF każdego zdjęcia ale jakoś ja sam nie mogę tego dojrzeć? Soczewka przednia od obiektu to ok. 3m. Kilka razy albo ja albo statyw oberwałem odłamkami ale ich moc była słaba. Juz kiedys pisałem na ten temat ale przedstawię to raz jeszcze. Trzeba dużo prób i mnóstwo czasu w późniejszym kasowaniu bubli aby móc takie zdjęcia zrobić. Początkowo wydawało mi się, że moje znamienite 7kl/sec to wszystko czego trzeba. BŁĄD. Trzeba to dużo szczęście aby migawka trzasnęła w odpowiednim momencie. Jedna sekunda to tutaj kaaaawał czasu.
Niestety 3 m to ryzyko, szkoda sprzętu, pocisk potrafi sie ślizgnąć po butelce jeśli nie zostanie trafiona centralnie.
Skontaktuj się z nami