Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Domyślnie Fomei Panther 600 Mini

Niedawno pojawił się na rynku arcyciekawy zestaw od Fomei - Panther 600 Mini. Przypominająca w niemal każdym aspekcie seksowną Elinchromowską Quadrę, a ponadto będąca od niej mocniejszą i parę razy tańszą, od razu namieszała mi w głowie. W dodatku, po skończonej dziś osiemnastce i dzięki nielichej dotacji z nią związanej, jestem niebezpiecznie bliski ulegnięcia jej czarowi

Słyszał ktoś jakieś opinie o tym sprzęcie? Wiem, że to trochę za wcześnie, ale może już ktoś coś działał. Na papierze Pantera wydaje się być czymś, o czym w zasadzie zawsze marzyłem (filigranowym 600Ws bez wygórowanych wymagań finansowych), ale brzmi trochę zbyt pięknie...

Domyślnie

Wszystko wygląda pięknie poza regulacją mocy - niestety moc minimalna jest dość duża na pewne potrzeby. (150 Ws)

Jeśli tak duża minimalna moc nie jest dla Ciebie problemem to pozostaje brać i cieszyć się zdjęciami

Sam byłem bardzo zainteresowany tą lampą ale niestety często potrzebuję mocy w okolicy okolicach maxa systemówek sb900, a ta moc jest zdecydowanie większa.

Domyślnie

Z tego co pamietam to ma bardzo krotki kabel (okolo 1,5m), chyba ze cos sie zmienilo

Domyślnie

jeśli 1,5m to jakiś żart. w dodatku nie ma jak zrobić przedłużacza sam szukam czegoś mobilnego 600-1000Ws w dobrej cenie, a ten Fomei jest dość tanim rozwiązaniem.
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Na plenerze w ten piatek będziemy mieli te lampy do zabawy. Będzie sporo twoich kolegów z Gdańska
    Cos potem napiszę. Co najbardziej cie interesuje?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

ja bym np chciał się dowiedzieć, jak wygląda solidność wykonania i czy nie złamie się nic jak się założy na to jakiś większy softbox albo wielgachną octę...
    i moglibyście na plenerze popróbować trochę poświecić nią próbując przebić słońce, żeby można było zobaczyć na zdjęciach pełen potencjał

Domyślnie

Jacku, mnie natomiast interesuje faktyczna wydajność na pełnej mocy, faktyczny czas przeładowania i faktyczny czas ładowania rozładowanego akumulatora
    Mamiya + Sony

Domyślnie

To ostatnie będzie strasznie cięzkie do stwierdzenia, należy polegac na danych fabrycznych, bo ja tego nie sprawdzę.
    Czas ładowania zależy pewnie od naładowania akku, spróbuję ocenić to na oko.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

dzwoniłem do dystrybutora tego zestawu. kabel ma 1,7m, nie ma możliwości przedłużenia, natomiast twierdzą, że generator nie jest bardzo ciężki i można go podwiesić na statywie
    Mamiya + Sony

Domyślnie

I tak zawsze generator idzie na statyw zeby go dociazyc, ale gorzej jak potrzeba np. z booma z wysoka zaswiecic, wtedy robi sie troche niewygodnie ;(
    oczywiscie da sie tylko czy nie mozna bylo od razu dac dluzszych kabli?, albo przedluzek?

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów