Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: p100 vs p7000

Domyślnie

Częste zacięcia się obiektywu, bywa też że się nie włącza aparat, stosunkowo długi czas oczekiwania na naprawę w przypadku tego modelu, a resztę o serwisie w dziale serwis można poczytać. Gdzie jako osoba handlująca tym niektóre historie mogę potwierdzić.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Dzięki, mam nadzieję, że mnie się to nie przytrafi . Sądzę, że nie ma aparatów doskonałych i innym też coś się może przydarzyć. Dziwi mnie duża ilość sprzedanych egzemplarzy, bo pierwotnie aparat kosztował ponad 2000 zł. i jego wybór/zakup wymagał głębszej analizy. Nie znalazłem dla niego alternatywy, chciałem kupić aparat z większym zoom'em, kręceniem filmów z dżwiękiem stereo i przy działającym autofocus'ie w czasie filmowania i zoom'owania, matrycę ciut większą i nie przeładowaną, a do tego to wszystko w kompaktowej obudowie. Jedynie zabrakło ruchomego ekranu. Zauważyłem, że aparat jest dość powszechnie krytykowany, ciekawe czy to sprawa zmasowanego "ataku" ze strony konkurencji - nie wierzę, że w firmie NIKON pracują ignoranci, którzy nie potrafią zaprojektować dobrego aparatu.
    Pzdr.
    NIKON P7000, SAMSUNG NV24HD, CANON PRO 1, SONY V3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manart Zobacz posta
    Poradźcie mi proszę, p100 czy p7000
    Witam,
    obejrzyj te przykładowe zdjęcia z P7000, może to okaże się pomocne:

http://i5.photobucket.com/albums/y17...R/Warszawa.jpg

http://i5.photobucket.com/albums/y17...R/Orchidea.jpg

Pzdr.
    NIKON P7000, SAMSUNG NV24HD, CANON PRO 1, SONY V3

Domyślnie

hehe no ja konkurencją nie jestem. Z racji ciągłego kontaktu ze sprzętem opisuję to co widzę.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

nikon p7000 posiadam od 4-miesięcy jako dodatek do d90, podsumuję krótko rewelacja, teraz praktycznie 70% zdjęć robię tym aparatem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    Wystarczy że ja to sprzedaję i zauważyłem
    Wiem, że sprzedajesz, bo często to podkreślasz...ale tak się składa, że nie dość,że jestem użytkownikiem tego aparatu ( łyknąłem go niewiele po premierze), to i też je sprzedaję. . . i ponownie stwierdzam, iż nie miałem problemu z żadnym p7000.

Ludzie kupują i chwalą, ja też kupiłem i chwalę. . .
    Ostatnio edytowane przez Antonioo ; 01-06-2011 o 00:25

Domyślnie

Dzięki za Wasze podpowiedzi/wypowiedzi. Tak sobie myślę, że jak mam wypierniczyć 1500zł na podejrzany kompakt to chyba wypierniczę ok 1800 i kupię jako drugi aparat lustro d3100. Pomału do tego dojrzewam...
    pozdrawiam Was
    D200 i kilka zabawek

Domyślnie

czyli wygody jak nie było tak nie będzie dalej....kompakt choćby jakikolwiek jest niezastąpiony. . .

Proszę Kolega Kundzior napisał jaki to be aparat i ludzie słuchają....ehhhh

Ja dalej obstawiam swoje....chciałeś wygody ,w momencie jak Ci się nie chce targać lustra....Więc po kiego czorta kupować kolejne? tylko nieznacznie mniejsze?
    jeśli nie chcesz kupować p7000, to masz jeszcze inny całkiem spory asortyment wśród konkurencji....

Domyślnie

ech, bo wszystko jest jakimś cholernym kompromisem. Szczerze mówiąc biorę też pod uwagę fotograficzne zacięcie mojego dorastającego syna, który ostatnio zaczyna zbyt często zerkać w stronę mojego d200. Ale ostatecznej decyzji jeszcze nie podjąłem. Jednak negatywnych opinii w stosunku do p7000 jest bardzo, bardzo dużo (i to nie tylko tutaj). Stąd moje rozterki egzystencjalne
    D200 i kilka zabawek

Domyślnie

no niestety takie życie

to wynika , że jestem w mniejszości jeśli chodzi o opinie na temat p7000 ok, wątek o p7000 możemy porzucić, ile użytkowników, tyle opinii, więc można by się kłócić i kłócić. . .

hm, no to najlepsze wyjście ciężko będzie znaleźć w tej sytuacji bo rzeczywiście, skoro syn łakomie zerka na d200, to w sumie zostajesz bez aparatu a kompakt raczej nie wystarczy. . . wszystko w tym momencie rozchodzi się o kasę. . . Niemniej jednak d200 na korzyść d3100 nie pozbywał bym się na pewno. . . dołóż np synowi do d80 jakiejś używki, a sam niezależnie od tego kup sobie jakieś małe pstrykadełko , z ciekawych malców jest nikon p300, canon s90, olek zx1, jakieś panasy,
    Ostatnio edytowane przez Antonioo ; 01-06-2011 o 16:01

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów