Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Jaskółka

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Jaskółka

Co skopałem?

Dziękuję.
    Pozdrawiam
    Używajcie polskich znaków! Jest różnica czy zrobisz komuś Łaskę, czy Laskę.

Domyślnie

Brzydkie światło, szum, nieciekawe tło...
    Sam ptaszek natomiast nie jest zły.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Headhunter, nie obrażam się absolutnie, powiem szczerze, że nawet spodziewałem się takiego komentarza, choć miałem nadzieję, że go nie będzie
    Biorę aparat i ruszam w plener

Domyślnie

no wlasnie, tak jak juz Ci doradzili... dogadaj sie z tą dymówką aby usiadla sobie gdzies na innym patyku... najlepiej na kilku w roznych pozach... rzuc jej pare muszek w ramach wynagrodzenia za sesje... przeciez tak łatwo sie fotografuje ptaki... ja tego nie rozumiem jak mozna takie zdjecie zrobic....

D7100 D750 , N70-300VR, N35 1.8, Di622 II, T150-600g1, n50/1.4, 2xYN685+622tx, N24/1.8, N18-35, N85/1.8 + klamoty lol ...mala galeria flickr

Domyślnie

Więc tak - ,,chwała Ci " za to że zamieściłeś to zdjęcie, ptak b.trudny do fotografowania. Rozpiętość EV po między główką a brzuszkiem ponad 4 EV. Widać że starałeś się wydobyć szczegóły upierzenia kosztem tła i patyka . Odbiło się to negatywnie na kolorystyce ptaka i ,, dynamice " zdjęcia. Niestety jedyna rada to przy tego typu obiektach selektywna obróbka zdjęcia - oddzielnie obrabiasz tło, oddzielnie główkę ptaka i oddzielnie brzuszek
    pozdrawiam
    Mariusz
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

Dziękuję Wam za opinie i porady. Postaram się je wykorzystać następnym razem.
    Razza, mam świadomość tego, że zdjęcie w sumie nie powinno się ani tu, ani gdziekolwiek indziej pojawić. Tylko wtedy nie otrzymałbym tych wszystkich cennych wskazówek.
    Pozdrawiam,
    Darek

Uprawnienia umieszczania postów