Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Monika + kolory

Domyślnie Monika + kolory

Wyżywajcie się..byle konstruktywnie

1.
    2.
    3.

Domyślnie

Ładnie zaświecone, czym doświetlałeś?
    Nikon

Domyślnie

Zaświecone faktycznie ładnie, ale te kolory tła trochę jak dla mnie zbyt krzykliwe
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Technika super. Wrażenia artystyczne... mniej. Jak to bard śpiewa "brak cienia jest dowodem nieistnienia". Czyli światło na wprost, pięknie doświetlające sylwetkę, jednocześnie odrealniło obraz, pozbawiając postać odniesienia do podłoża. Na dwójce skrót perspektywiczny już dość zauważalny (duża głowa). Trójka to już spora niespójność światła.
    Ale wszystkie są na swój sposób przyjemne, doskonałe technicznie i miłe w odbiorze.

Podpytam o technikalia jeśli masz ochotę się podzielić. Akurat zbliżone zdjęcia wykonywałem ostatnio. Czas sensowny dla uzyskania nieruszonej modelki wyszedł mi około 1/15-1/20 sekundy. Podejrzewam, że tu było dłużej. Jakie były problemy, jak je pokonałeś? No chyba, że wysokie ISO pozwoliło na krótsze czasy - wtedy nie mam pytań.
    A nie, mam jeszcze jedno. To dwie lampy były po bokach? Z jakimiś softboksami?

Uprawnienia umieszczania postów