Szukaj
Wczoraj w tv była pierwsza częsć
4ki mogłeś oszczędzić. Ja rozumiem - tolerancja.. ale żeby takie fuj
Na poważnie, to jakoś miękkie te fotki i nie zawsze udany rozkład GO. Najlepszy dla mnie liryczny ale nie wiem dlaczego
.
. . . - - - . . .
Bla, bla, bla
Przede wszystkim za duża kompresja, co widać niestety aż nadto. 80 KB to trochę za mało jak na zdjęcie o rozmiarach 800x600. Druga sprawa, to kompletny brak obróbki. Zdjęcia są mdłe, słabe kontrastowo, wyprane z kolorów, na niektórych widać lekką winietę do poprawki. Jakbym nie zajrzał w EXIF, to bym pomyślał że robione jakimś słabszym kompaktem. Foty są fajne, ale trzeba włożyć trochę pracy w ich obróbkę.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Witam,
ja również mam wrażenie, że go nie jest do końca tam gdzie chciałeś.
Dla mnie ta "liryczna" najfajniejsza![]()
Pozdrawiam
Adamson
Dziękuję za uwagi. Czy tak będzie lepiej?
GO wynika troszkę z warunków. Jezioro, łąka, wiatr od jeziora. W jednej ręce aparat, druga jako "usztywniacz" łodygi kwiatka. Nie wiem co robię źle przy kompresji do JPG. Używam PSE![]()
Ostatnio edytowane przez TCT ; 30-05-2011 o 19:29 Powód: emotikon
D90
Przy kompresji z czegoś tam do jpeg (nie wiem jak w tym programie to wygląda), jeśli masz np save to web(zapisz do sieci), zwróć uwagą na dodatkowe ustawienia np quality(jakość) i tam daj na maksa, a wtedy plik będzie więcej ważył niż Twój, jednocześnie kompresja nie będzie aż tak stratna. Można jeszcze fotkę wyostrzyć. Jest wiele sposobów, a jaden z nich, to np przy zmniejszeniu rozmiaru zdjęcia ustawić "bicubic sharper - best for reduction"
.
. . . - - - . . .
Bla, bla, bla
Serdeczne dzięki. Już trenuję, ale nie widzę opcji ustawienia jakości w "zapisz do sieci". Myślę w zastępstwie o zapisie bezstratnym z NEF do GIF, a dalej już w Corel'u z GIF do JPG(?).
D90
Skontaktuj się z nami