Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: pstryk

Domyślnie pstryk

Witam, od nie tak dawna posiadam nikona d80. Ostatnio dorwałem N50/1.8 i zrobiłem kilka powiedziałbym spontanicznych pstryków. Nigdy wcześniej nie zajmowałem się obróbka zdj ale jeden z nich tak mi się spodobał że postanowiłem coś z nim zrobić. Niestety jak to na takie luźne fotki przystało ma mnóstwo niedociągnięć ale wydaje mi się że ma potencjał Chciałbym poznać wasze zdanie i jednocześnie poprosić o rady: co jeszcze powinienem z nim zrobić, jak je mogę poprawić (na pewno różnica jasności oczu i przepały ale nie wiem jak się za to zabrać...), itd. Byłbym także bardzo szczęśliwy jeśli komuś chciało by się obrobić to zdj tak żebym mógł porównać co zrobiłem, a czego nie... Z góry dzięki za wyrozumiałość

Oryginał
    Moja wersja
    Inne wersje tego kadru
    1
    2
    3
    Zawsze głodny wiedzy

Domyślnie

Przejrzyj galerię tej dziewczyny http://nienna1990.deviantart.com/ Najeżdżając na foty myszką zobaczysz jak wyglądają bez retuszu. Ot, taki pogląd ile daje praca w Photoshopie.

Następnie poszukaj w sieci tutoriali, pomocne nazwy:
    - Scott Kelby
    - Karl Taylor
    - Beauty & Hair Retouching High End Techniques - Series Two
    Nikon D90 + N 85 1.8D + Zenit 122 + Zenit TTL + FED 5C + Helios 44M6

Domyślnie

Przede wszystkim trzeba zacząć od wykonania dobrego zdjęcia. To, które zaprezentowałeś jest nieostre i nic z tego nie zrobisz.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Uprawnienia umieszczania postów