Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Pozosta liście?

Ogród botaniczny w Bydgoszczy, Myślęcinek
    Proszę o ocenę zdjęcia
    pozdrawiam!
    Paweł

d300s t1750vc 35/1.8 70-300vr sb900 o55xprob wężyk

Domyślnie

Nie ma co oceniać. Te parę ostrych listków - to jeszcze nie zdjęcie.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie Pozosta liście?

Ja bym probowal z większym GO i cieplejszym świetle .Ewentualnie świetle padajacym pod innym kontem

Talking

Pomył podoba mi się oraz rozłożenie głębi. Proponuję inny kadr, nowe zdjęcie.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Tak trochę mało głównego motywu bo światło i tło sympatyczne

Talking

Dla mnie to drzewo po lewej jest zbyt ciężkie, zostawić ale inaczej ująć. Dalsze plany a szczególnie białe rozmyte kwiaty urzekają mnie. Oczywiście przy innym świetle - lepszy efekt. Ja w swych wypowiedziach generalnie zawsze ustosunkowuję się do pomysłu, kompozycji i kadru. Uważam, że to są podstawy, niezbędny etap początkowy na długiej i niełatwej drodze focenia. Bez opanowania tego nie ma co dalej iść. Tutaj przy dobrym pomyśle wręcz prosi się - a tytuł narzuca - więcej kolorowych liści, których piękno wydobędzie i uwypukli właśnie odpowiednie światło. Widzi mi się od góry gałąź wygięta w "n" z kiściami pięknych liści ale bez przeładowania. Całość delikatna i miękka.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

a mi tam się podoba... ale ja tam podobno jestem onanistą bokehowym...

Uprawnienia umieszczania postów