Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: na wesela

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avatarr Zobacz posta
    Imo nigdy bym się nie pakował w śluby mając tylko jedną puszkę. ja sobie nie wyobrażam robić ślubu jednym body.
    Zbieraj przynajmniej na puszkę klasy d300s a najlepiej d700 w zwyż. pisze to dlatego bo iso 1600 do iso 3200 będzie najczęściej wykorzystywane podczas reportażu a lepsze puszki dadzą ci lepszą strzelnośc, ergonomię, lepszy af i wiele innych aspektów.. Pamiętaj szkła to rzecz podstawowa oprócz wiedzy.
    Kurs liturgiczny musisz zrobić, znać strukturę liturgii, żeby czegoś czasem nie przegapić
    Aha w razie skopania zdjęć ze ślubu w kościele radze mieć norę do szybkiej przeprowadzki i zaszycia się na jakiś czas to tak z przymrożeniem oka ale to prawda
    w kolejności powinieneś robić tak:
    iść na kurs fotografii(taki porządny kurs na którym naucza cie poruszania i techniki fot w kościele)
    spróbować jako zapasowy fotograf robić zdjęcia na ślubie znajomych tym co masz
    przemyśleć sobie czy ty na pewno chcesz to robić i przeanalizowac materiał ze slubu.
    mieć przynajmniej 20 K
    potem dokupić jasne szkła(najlepiej stalki)
    a na końcu body
    i zrobić kurs liturgiczny- bo nie często księża sprawdzają legitymacje ale raz w roku ci się pewnie zdarzy.
    założyć firmę żeby cie konkurencja do skarbówki nie podała- a uwierz mi że poda...
    stworzyć własne www
    zaopatrzyć się w materiały, albumy portfolio z prawdziewgo zdarzenia, wizytówki, rekalmy itp.

no a teraz możesz iść w teren i nieść ludziom radość zdjęciami.
    fajnie wiedziec, a powiedz mi na jakich kursach ucza tychnik fot w kosciele, bo sam chetnie bym sie udał na taki?

Oszczędny w słowach Awatar neo1977
    Miasto
    Nowogrodziec

Domyślnie

Czy To prawda ze Tamron SP AF 17-50 mm f/2,8 XR Di II VC LD Aspherical IF N2 gdzieś przeczytałem że ten obiektyw nie będzie ostrzył automatycznie z moim nikonem d 5000???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neo1977 Zobacz posta
    Czy To prawda ze Tamron SP AF 17-50 mm f/2,8 XR Di II VC LD Aspherical IF N2 gdzieś przeczytałem że ten obiektyw nie będzie ostrzył automatycznie z moim nikonem d 5000???
    bez obrazy... ale masz tak nikła wiedzę, ze albo jesteś szalenie odważny albo wyjątkowo głupi.
    Zdajesz sobie sprawę co bedzie jeśli jedyne body Cię zawiedzie? Jesli jedyny akumulator padnie, jeśli jedyna karta odmówi posłuszeństwa?
    Pomyśl perspektywicznie... jeśli chcesz to robić przez lat kilka, to nie mozesz na starcie sie spalić.
    Nie jesteś dla mnie konkurencją, bo to inny region, ale radzę Ci dobrze sie przygotuj i czytaj uwagi doswiadczonych.
    Po dwóch, trzech latach działalności klienci przychodzą z poleceń.... a jesli zawalisz na początku, to po 3 miesiacach klienci będą Cię omijać również z POLECEŃ.

Domyślnie

Obawiam się, że kolegę bardziej interesuje "Tamron SP AF 90 mm f/2,8 Di Macro 1:1 z silnikiem lub Tamron SP AF 17-50mm Di II " niż rady twoje i kolegi avatarr.

Jego przyszłych klientów nie żałuję, bo sam ostatnio widziałem sesję ślubną wykonaną komórką i byłem świadkiem zapytania PM o program "robiący zdjęcia z nagrania video z wesela" więc nikt już rynku bardziej nie popsuje.
    Cyfrowo według Nikona, analogowo według Canona.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek2004 Zobacz posta
    żeby zarabiać trzeba inwestować, w wiedzę również....
    Zgadzam się w 100%
    podpis niezgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avatarr Zobacz posta
    ... Kurs liturgiczny musisz zrobić, znać strukturę liturgii, żeby czegoś czasem nie przegapić... iść na kurs fotografii(taki porządny kurs na którym naucza cie poruszania i techniki fot w kościele)...
    Mówisz o dwóch różnych kursach- kuryjny i fotograficznym? Nie żartuję, pytam serio, bo na kursie kuryjnym, na którym ja byłem, nie było mowy o sposobie poruszania się po kościele i technikach fotografowania.
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Mówisz o dwóch różnych kursach- kuryjny i fotograficznym? Nie żartuję, pytam serio, bo na kursie kuryjnym, na którym ja byłem, nie było mowy o sposobie poruszania się po kościele i technikach fotografowania.
    Robiąc kurs w Koszalinie dowiedziałem się kilku ciekawych rzeczy i uważam, że warto było pojechać nie tylko dla formalności i konieczności posiadania dokumentu.
    Pamiętajmy, że kurs dotycz fotografowania nie tylko ślubów.

Ps. dodam, że przez 15 lat byłem organistą, więc sam scenariusz liturgii nie był dla mnie niczym nowym a jednak usłyszałem kilka ciekawych informacji.
    Może to również zależy od samych prowadzących.
    Kurs w Koszalinie polecam.
    Ostatnio edytowane przez siedemczwartych ; 31-05-2011 o 10:06

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów