Myślę że od tych które autor wymienił sporo lepsza będzie Sigma 50-500 OS HSM - ma dużo lepszy zakres ogniskowych a światło praktycznie takie samo![]()
do tego jeszcze oczywiście fish np Samyang 8mm i masz komplet
![]()
![]()
Szukaj
Myślę że od tych które autor wymienił sporo lepsza będzie Sigma 50-500 OS HSM - ma dużo lepszy zakres ogniskowych a światło praktycznie takie samo![]()
do tego jeszcze oczywiście fish np Samyang 8mm i masz komplet
![]()
![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
A a Sigma 17-70mm F/2.8-4.5 byłaby dobrym uzupełnieniem do mojego zestawu(oczywiście z sb 900)??
Chodziło mi o wersje z silniczkiem 17-70mm F2.8-4.5 DC MACRO /HSM.
A może Tamron SP AF 17-50mm Di II (model A16NII) f 2.8 ?
Ta sigma wspomagana lampą nie da rady w kościele?
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
Imo nigdy bym się nie pakował w śluby mając tylko jedną puszkę. ja sobie nie wyobrażam robić ślubu jednym body.
Zbieraj przynajmniej na puszkę klasy d300s a najlepiej d700 w zwyż. pisze to dlatego bo iso 1600 do iso 3200 będzie najczęściej wykorzystywane podczas reportażu a lepsze puszki dadzą ci lepszą strzelnośc, ergonomię, lepszy af i wiele innych aspektów.. Pamiętaj szkła to rzecz podstawowa oprócz wiedzy.
Kurs liturgiczny musisz zrobić, znać strukturę liturgii, żeby czegoś czasem nie przegapić
Aha w razie skopania zdjęć ze ślubu w kościele radze mieć norę do szybkiej przeprowadzki i zaszycia się na jakiś czasto tak z przymrożeniem oka ale to prawda
w kolejności powinieneś robić tak:
iść na kurs fotografii(taki porządny kurs na którym naucza cie poruszania i techniki fot w kościele)
spróbować jako zapasowy fotograf robić zdjęcia na ślubie znajomych tym co masz
przemyśleć sobie czy ty na pewno chcesz to robić i przeanalizowac materiał ze slubu.
mieć przynajmniej 20 K
potem dokupić jasne szkła(najlepiej stalki)
a na końcu body
i zrobić kurs liturgiczny- bo nie często księża sprawdzają legitymacje ale raz w roku ci się pewnie zdarzy.
założyć firmę żeby cie konkurencja do skarbówki nie podała- a uwierz mi że poda...
stworzyć własne www
zaopatrzyć się w materiały, albumy portfolio z prawdziewgo zdarzenia, wizytówki, rekalmy itp.
no a teraz możesz iść w teren i nieść ludziom radość zdjęciami.
Ostatnio edytowane przez avatarr ; 29-05-2011 o 09:12
Jako uzupełnienie może Tamron SP AF 90 mm f/2,8 Di Macro 1:1 z silnikiem lub Tamron SP AF 17-50mm Di II (model A16NII) f 2.8 ? Z lampką sb 900. Lub jakieś inne propozycje.Z góry dzięki za porady.
Skontaktuj się z nami