Tak obecnie wygląda Świątynia od strony północnej.
Panoramka popełniona z ręki.
Szukaj
Tak obecnie wygląda Świątynia od strony północnej.
Panoramka popełniona z ręki.
To nie jest dział Architektura.
A new shit has come to light...
Szkoda że Ty na to nie wpadłeś Watsonie.
Kategoria wybrana jak najbardziej świadomie. Powiedzmy że jest to krajobraz miejski. Tak czy inaczej dzięki za poświęcenie chwili czasu i skomentowanie![]()
,,popełniona,, - ech w Warszawie to ,,umiejom,, wyrażać emocje, nieto co na wsi - dookoła same świnie.
Kolumb -- wzrokowe ostrzeżenie.
Nie i nie i jeszcze raz nie do tego typu krajobrazów mam obrzydzenie
To nie jest żaden krajobraz, ani miejski, ani inny.
Co jest powodem Twojego uprzedzenia?
Krajobraz miejski jest przykładem bardzo silnej ingerencji ludzkiej w krajobraz naturalny. O ile ukształtowanie powierzchni zachowuje jeszcze na ogół swoje główne cechy, o tyle pokrycie terenu praktycznie w całości zostało stworzone (i stale jest przekształcane) przez człowieka. Przede wszystkim odnosi się to do wszelkiego rodzaju zabudowań – mieszkalnych, usługowych, przemysłowych, a także dróg, kolei czy innych linii komunikacyjnych. Również elementy przyrody ożywionej – parki, ogrody, skwery – są tu dziełem człowieka.
Krajobraz miejski występuje na terenie miast i oczywiście nie jest wszędzie taki sam. Nawet w obrębie jednego miasta dostrzec można spore różnice w otaczającym nas krajobrazie.
Wstawiłbym do architektury, ktos inny powiedziałby że za mało jest tu architektury w architekturze.
Jak moderator uzna że wybralem złą kategorię niech przeniesie do odpowiedniej, choćby do architektury. Nie mam nic przeciwko.
Skontaktuj się z nami