ja mam d300 i przebieg gora 25 tys, od ponad dwoch lat, robie glownie panoramy, ludzie przestancie czasem byc az nadto podejrzliwi pozdrawiam
Szukaj
ja mam d300 i przebieg gora 25 tys, od ponad dwoch lat, robie glownie panoramy, ludzie przestancie czasem byc az nadto podejrzliwi pozdrawiam
de czysta i szkua
4 letnia D80 używana co weekend w górach, do tego kilkanaście wesel w roku nią szło. Przebieg ? 38 tys...
Jak sie nie pstryka jak oszalały to taki przebieg jest normą
A7R II/ D90+18-55VR + Sigma 70-300+Tokina 28 mm 2.8 + pierścienie
Ja sprzedałem puszkę która miała 136k,co do przedstawicieli to często z nimi rozmawiam z racji mojego zawodu czase nie wiedzą co mówią i tak myśle że i tym razem mogło tak byćBez paniki 19tyś to mało jak na zawodowca moja żona w 2lata robi 14tyś fotografując głównie dziecko i takie tam swoje
![]()
To ja się podepnę pod temat: nie mogę odczytać za pomocą Opandy przebiegu, nie mam pozycji Total Shutter coś tam. Co ciekawe, jakiś rok temu sprawdzałem przebieg i pozycja ta była w odniesieniu do RAWa, czy ktoś może mi podpowiedzieć, co może być tego przyczyną?
ustaw w puszce JPGi, zrób zdjęcie i zarzuć do programu. Na pewno w opandzie pokażę się liczba klatek
FX|D800|D700|2470|50 1.4G|85 1.8G|70200|SB900 | 910 + plecak i pierdoły
"The wicked flee when none pursueth..."
Mój D200 właśnie skończył 5 lat. Gumy się odklejają, tylne kółko dość ciężko chodzi (ale nie na tyle, żeby się nie dało używać, jest jednak pewien dyskomfort), a przebieg ma tylko 18337, jak przed chwilą sprawdziłem. Wprawdzie od dwóch lat mam również D90, którym robię większość zdjęć, ale wcześniej tylko D200 do wszystkiego - strona poniżej, rodzina, testy nowych obiektywów, stocki. Może to pozostałości z okresu analogowego, kiedy nauczyłem się szanować każdą klatkę filmu i wybierać kadry przed wciśnięciem spustu![]()
Podobno w photoshopie - Adobe Brige można sprawdzić na sto procent przebieg migawki . Sprawdziłem nawet na przerobionym w Photoshopie jpgu stan migawki i jest identyczny jak w Photo Me . Ktoś stwierdził że tego programu sie nie oszuka . Czy to prawda nie wiem
Juz to kiedys bylo podawane... http://www.myshuttercount.com/ nef wstawiaj
Przebieg migawki to nie wszystko jeśli chodzi nawet o trwałość samej migawki. Duże znaczenie mają warunki pracy aparatu - zapylenie, temperatura pracy. Mimo że np seria Dxxx jest usczelniona kurz i tak sie dostaje do środka, chociażby przez slot karty. A kurz może sporo skrócić czas pracy mogawki......
Skontaktuj się z nami