Właśnie robiłem zdjęcia. Rawy. Faktycznie. Trochę zamula, ale ja nie mam tendencji do oglądania każdego zdjęcia po nacisnieciu spustu. Wiec sadze że będę zadowolony
Na pewno nie tak jak z sandiskow ale przeżyje.
Szukaj
Właśnie robiłem zdjęcia. Rawy. Faktycznie. Trochę zamula, ale ja nie mam tendencji do oglądania każdego zdjęcia po nacisnieciu spustu. Wiec sadze że będę zadowolony
Na pewno nie tak jak z sandiskow ale przeżyje.
Uczę się... Dobry sprzęt, kijowe umiejętności
Oprocz roznicy w szybkosci podgladu jest jeszcze jedna, dla niektorych wazna zaleta szybkich kart, ilość zdjęć w serii zależy także od karty pamięci - max (23) podaną w instrukcji uzyskuje się na najszybszych kartach, na wolnych 17.
Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniachâ W.B.Yeats
kZC ale co masz to? czy chciałbyś mieć? napisz jeśli masz jak to działa? :P ja używam SanDisk CF Compact Flash 8GB Ultra (SDCFH-008G-U46) i jestem bardzo zadowolony. Przed kupnem kolejnych zastanawiałem się nad Kingstonem, ale w rezultacie zamawiam zawsze wspomniane Sany.
Obok kilku kart Extreme III i dwóch IV i jeszcze większej ilości Ultra (30MB/s) mam jedną, 8gigową kartę Ultra II 15MB/s.
Nie odczuwam żadnych różnic między tą kartą, a szybszą wsadzoną do aparatu (podczas robienia czy przeglądania zdjęć w aparacie). Czuję to dopiero przy zgrywaniu fot na koma (przez czytnik firewire Lexara). Wtedy doświadczam najcięższych 8GB w historii informatyki. Znalazłem na to lekarstwo i mam już swój sposób na to że zdjęcia z tej karty zgrywają się w piekielnie szybkim tempie.
wpisz 🐒i foto ale nie taką małpę jak w zoo tylko taką jak w emajlu
ŚREDNI FORMAT jest tylko średni MIKRO CZTERY TRZECIE jest mikro KROP to wycinek całości PEŁNA KLATKA jest najlepsza bo jest pełna
No właśnie....
Format?))
nie!
Ja stosuję takie przyśpieszenie.
(mam Łindowsa 7) ale chyba nie ma to nic do rzeczy. Zaznaczam wszystkie - wszyściutkie - co do jednego zdjęcia (nefa) naciskam CTRL + C (w Macu cmd + c) następnie w folderze docelowym naciskam na klawiaturze CTRL + V. Po czym (to akurat jest sedno sprawy - tzw. "trik") idę z psem, obieram ziemniaki, biorę kąpiel po czym nagle, niespodziewanie wraca i już są! Rozumiecie? Wychodzę - wchodzę i już, ułamek sekundy!
Ostatnio edytowane przez tomitom ; 31-05-2011 o 13:25
ŚREDNI FORMAT jest tylko średni MIKRO CZTERY TRZECIE jest mikro KROP to wycinek całości PEŁNA KLATKA jest najlepsza bo jest pełna
lol
dobre! :P
To jest stara karta jeszcze za czasów niezawodnego C5D - jedna jedyna - reszta to minimum 30MB/s
Skontaktuj się z nami