Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Aleksandra - moja pierwsza sesja.

Witam wszystkich Nikoniarzy!

Czasami w życiu każdego człowieka przychodzi taki moment, w którym człowiek ten decyduje się zmierzyć z czymś, co do tej pory było mu nieznane. Ostatnio taki moment nawiedził mnie, fotografa imprez klubowych.
    Postanowiłem spróbować swoich sił w fotografii portretowej... :)

Oto efekty baaardzo krótkiej sesji:

1. obiektyw N50 1.8

2. N18-200 3.5-5.6 G ED VRII

Muszę przyznać, że jestem nawet zadowolony z debiutu w nowej dziedzinie. Chociaż zawsze mogłoby być lepiej :)
    Biorąc pod uwagę fakt, że wszyscy (od fotografa przez Dziewczynę sterującą blendą po Modelkę ) nie posiadaliśmy żadnego doświadczenia w tym co robiliśmy to chyba można powiedzieć, że jest.... znośnie? :)

Bardzo proszę o oceny. Nie ukrywam, że zainteresowałem się fotografią portretowa i będę chciał dalej rozwijać się w jej kierunku. Bez Waszych uwag będzie to niemożliwe. Pozdrawiam, Bartek! :)

PS Położyłem kadry, wiem! :(
    Ostatnio edytowane przez Bartektrn ; 26-05-2011 o 20:07
    D90 | N50 1.8 | N18-200 | SB900 + 90% N 24-70 2.8!

Domyślnie

Witam Serdecznie!
    Mnie się bardzo podoba 1, dobry kadr, ładna głębia ostrości, modelka fajnie oświetlona.
    Na 2 nie wiem coś nie tak z tym kadrem, poza nawet fajna, ale to chyba to cięcie nóg mi nie podchodzi.
    Pozdrawiam
    Wspomnienie po Nikon D5000. Aktualnie Nikon D300s, Sigma 17-50/2.8 EX DC HSM, AF-S 55-200 mm f/4-5.6G DX VR, Nikon SB-600, i trochę drobiazgów.
    http://mar-fi.pl

Oszczędny w słowach Awatar Wozlow
    Miasto
    Rzeszów/Krosno

Domyślnie

Moim zdaniem chyba przesadziłeś z wyostrzaniem.
    W sumie całkiem ok ale bez fajerwerków.

Domyślnie

Rzeczywiście przesadziłem. Pierwszy raz dodawałem jakiekolwiek zdjęcia na forum i nie za bardzo wiedziałem jakiej opcji dotyczącej wyostrzania w programie graficznym użyć...

'inteligentne wyostrzanie' brzmiało fajnie ;)
    D90 | N50 1.8 | N18-200 | SB900 + 90% N 24-70 2.8!

Domyślnie

Fakt, przeostrzyłeś, zwlaszcza na 2 generalnie przyjemne estetyczne kadry z uroczą modelką, bez fajerwerków. Miło się ogląda.
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Zdjęcie 1 bardzo się podoba. Fajna modelka . Podoba mi się też sam kadr i kolorystyka
    Czarekk
    Moja galeria
    Galeria

Domyślnie

Co do pierwszego zdjęcia tło za modelem minus, kolorystyka gratulacje, wyostrzenie tragedia, modelka hmm kadr jak najbardziej, nogi u modelki ścięte to tak nie fajnie idzie w parze. Ale jak na pierwszy raz to plus za pomysły i oko

Domyślnie

Na przyszły raz kontroluj przez wizjer pozy modelki. Ma wyglądać fajnie:
    1. stopa zwrócona do wewnątrz, noga mocno podkurczona - poza obronna
    2. dłoń wystaje spod tułowia - wygląda to co najmniej dziwne. O cięciu nóg już pisano.

Światełko i kolorki fajne
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

1. podoba mi się kolor (ładnie współgra zieleń i turkus w tle)
    2. mało rozmyte tło mi przeszkadza

Bardzo mi podchodzi kolor skóry .
    D7000 + N 18-55mm + N 50 1.8D + S 70-300mm + SB600

Domyślnie

bardzo ładnie wszystko wyszło.

Uprawnienia umieszczania postów