Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Pomocy!!!!

Domyślnie Pomocy!!!!

Ludziska, problem, zmienilem procesor z Phenoma II X2 na Phenoma II X4 czyli cztery jajka zamiast dwoch.....
    Sprawa polega na tym, ze procek jest prawidlowo widziany przez bios, wszystko jest ok, windows widzi go prawidlowo z nazwy, ale widzi tylko dwa rdzenie.
    Procek sprawdzony dziala na czterech na 100%, kiedys mialem taka historie jak zmienialem dwurdzeniowca na cztero, musialem przeinstalowac windowsa......teraz chcial bym tego uniknac, jest jakis sposob? Wywalalem procka w menadrzerze urzadzen, zeby zainstalowal sie sam od nowa i nic....

Tak widzi procka system

System powinien ocenic go na 7,4 bo tak ocenil przed chwila u mojego znajomego na podobnym zestawie....a wynik mam taki jak na dwu rdzeniowcu

System nie widzi wiecej niz dwa jadra

Nie wierze, ze nie ma sposobu na naprawienie tego bez formata, jestem po formacie po przesiadce na SSD i na sama mysl o kolejnym glowa boli Wszystko super skonfigurowane a tu zonk

Domyślnie

W starszych systemach:
    Start -> Uruchom -> msconfig -> boot.ini -> Opcje zaawansowane -> /NUMPROC= 4

W 7 podobnie, tylko w zakładce zaawansowane wystarczy odhaczyć ptaszka.

edit: dopiero teraz mi się drugi obrazek załadował. no to szukam dalej

edit2: a sprawdzałeś, czy w biosie nie masz wyłączonych?

edit3: jak już się upewnisz, że to nie bios to w tych zaawansowanych opcjach rozruchu odhacz ptaszka 'liczba procesorów' tak, żeby się opcję wyłączyły. Potem reboot i zobacz czy się naprawiło, powinno potem już pokazywać do wyboru do 4.
    Ostatnio edytowane przez kisio ; 25-05-2011 o 20:59

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kisio Zobacz posta
    edit2: a sprawdzałeś, czy w biosie nie masz wyłączonych?
    w biosie 100% ok

edit3: jak już się upewnisz, że to nie bios to w tych zaawansowanych opcjach rozruchu odhacz ptaszka 'liczba procesorów' tak, żeby się opcję wyłączyły. Potem reboot i zobacz czy się naprawiło, powinno potem już pokazywać do wyboru do 4.
    obrazek nr 3 pokazuje problem o ktorym piszesz.....widzi dwa rdzenie

Domyślnie

Nie ważne. Odznacz ptaszka i zrób reset.

Domyślnie

DZIALA!!!! Dzieki Kisio!!!

Domyślnie

Polecam się Jak możesz jeszcze to zmień nazwę wątku na coś więcej mówiącą, może komuś się kiedyś przyda.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kisio Zobacz posta
    Polecam się Jak możesz jeszcze to zmień nazwę wątku na coś więcej mówiącą, może komuś się kiedyś przyda.
    Nazwa watku to dla modow raczej....ale zmiana by byla wskazana

teraz wynik taki

oczywiscie nie o wynik chodzilo, ale on pokazywal czy jest ok

Domyślnie

Nie chciałbym zaśmiecać i zakładać nowego wątku, zatem zapytam tutaj korzystając z okazji. Używam lapka FujitsuSiemens Amilo PI2515 z moim "ukochanym" systemem Vista. Od jakiegoś czasu wyłącza mi się ekran, a konkretnie jego podświetlenie. Obraz jest, ale ciemny. Powodem nie jest uszkodzona taśma zasilania świetlówki. Po wyjęciu baterii sprawa znika, natomiast podczas gdy ta bateria jest w laptopie obraz nagle zaczyna lekko pulsować po czym się wyłącza podświetlenie matrycy. Czy ktoś z Was spotkał się z taką przypadłością?
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Domyślnie

Możliwe, że to ten TEMAT Ciebie dotyczy.

Domyślnie

Nie, to nie ten kłopot. Mam już nową baterię oryginalną zakupioną w listopadzie ubiegłego roku.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów