Heloł, heloł,
dawno się na forum nie wypowiadałem, ostatnio raczej tylko przeglądam, ale chciałbym żebyście mi coś doradzili.
Jak każde dziecko fotografii cyfrowej wyrosłem trochę z tego i chciałbym posmakować analoga, ale bez wdychania domowych oparów na razie. Może wyrażę swoje potrzeby
Cyfrówkę mam nadal starą i wysłużoną D50-tkę. Do tego szkiełka N20/2.8, N35/2, N50/1.8, N85/1.8 i jakiś badziewny 70-300G. Nie wykluczam w przyszłości posiadania szkieł AF-S, więc dobrze byłoby gdyby puszka je obsłużyła.
Chcę mieć w miarę dobry AF, pomiar światła, wybór pól (5 to byłby lux) AFa, bracketing by się przydał... a poza tym... to chyba już nic![]()
I teraz tak, na dzień dobry na manuale się nie rzucę, a taki F100 i wyżej już poza zasięgiem cenowym na razie... No ma być tanio na początek.
I teraz tak: czego nie ma F65 co ma F75, a nie ma tego co ma F80No i nie wiem jak F90x... i ja przepraszam, bo tutaj jest chyba dużo fanów tej puszki, ale może to tylko tak wygląda i w rzeczywistości jest solidny... ale ten suwak przy spuście migawki wygląda wręcz pedalsko
Analogowym ortodoksem pewnie nie zostanę, ale takim "bi" mogę zostać
Pomożecie?
Tomasz
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami