Close

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 87 z 87

Wątek: Antykwariusz

Domyślnie

światło na 1. genialne! naprawdę mistrzowskie ujęcie powinieneś zgłosić tą pracę do konkursu.
    D700+50mm f1.8G+Di866

Domyślnie

Kapitalna obróbka. Obie fotki świetne. Dwójeczka dałaby rade nawet bez tytułu - od razu mozna sie domyślić profesji tego pana

Zbanowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Tak, zdjęcie przyzwoite ale to głównie zasługa tego gościa z twarzą jak Benjamin Button, zawsze wyjdzie interesująco więc super talentu nie trzeba, można powiedzieć że nie zepsułeś i tyle.
    No a sprzęt jaki posiadasz oczywiście nie przeszkadza, wiadomo że na D700 z jasną stałką uzyskasz lepszy materiał niż na D80 z kitem, więc i obróbka łatwiejsza o wiele.

Co do konkursu jaki wygrałeś to naprawdę nie rozumiem dlaczego Ci wszyscy gratulują, żyjemy wprawdzie w Polsce ale nawet tutaj jawne oszustwo nie powinno być tak gloryfikowane.
    To był konkurs dla hobbystów (nie lubię określenia "amatorów", u nas wielu "zawodowców" to właśnie totalni "amatorzy" i beztalencia a kasę biorą niezłą) a Ty jesteś właśnie "zawodowcem" bo robisz komercyjne sesje i pracujesz zarobkowo jako fotograf ukrywając się w "szarej strefie". Dlatego stać "biednego studenta" na sprzęt za grube tysiące, i dlatego jesteś w stanie uzyskiwać lepsze efekty niż przeciętny "hobbysta" z zestawem z MM za 2500 zł.
    A może zaprzeczysz że "robisz śluby" ? Zresztą nie tylko o ile wiem, no i warsztaty za kasę też chciałeś poprowadzić
    http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...178813&page=24
    ale mniejsza już z tym, to zadanie dla Urzędu Skarbowego i mam szczerą nadzieję że Cię udupią.
    Zresztą największą ironią jest to że Patryczek zdobył 3 miejsce po dyskwalifikacji "zawodowca" który to miejsce zdobył jako pierwszy. No ale widać kiepsko się maskował, nie to co nasz "Saint-Mistrz Kamuflażu"
    Best Regards

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M74 Zobacz posta
    Tak, zdjęcie przyzwoite ale to głównie zasługa tego gościa z twarzą jak Benjamin Button, zawsze wyjdzie interesująco więc super talentu nie trzeba, można powiedzieć że nie zepsułeś i tyle.
    No a sprzęt jaki posiadasz oczywiście nie przeszkadza, wiadomo że na D700 z jasną stałką uzyskasz lepszy materiał niż na D80 z kitem, więc i obróbka łatwiejsza o wiele.

Co do konkursu jaki wygrałeś to naprawdę nie rozumiem dlaczego Ci wszyscy gratulują, żyjemy wprawdzie w Polsce ale nawet tutaj jawne oszustwo nie powinno być tak gloryfikowane.
    To był konkurs dla hobbystów (nie lubię określenia "amatorów", u nas wielu "zawodowców" to właśnie totalni "amatorzy" i beztalencia a kasę biorą niezłą) a Ty jesteś właśnie "zawodowcem" bo robisz komercyjne sesje i pracujesz zarobkowo jako fotograf ukrywając się w "szarej strefie".
    Gospodarczy Detektyf Rótkofski

Dlatego stać "biednego studenta" na sprzęt za grube tysiące, i dlatego jesteś w stanie uzyskiwać lepsze efekty niż przeciętny "hobbysta" z zestawem z MM za 2500 zł.
    To naprawdę strasznę. Mam codziennie wyrzuty sumienia z tego powodu, że jestem w stanie uzyskiwać lepsze efekty niż przeciętny "hobbysta" z zestawem z MM za 2500 zł. Ale ten świat jest niesprawiedliwy !!

Zresztą nie tylko o ile wiem, no i warsztaty za kasę też chciałeś poprowadzić
    http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...178813&page=24
    ale mniejsza już z tym, to zadanie dla Urzędu Skarbowego i mam szczerą nadzieję że Cię udupią.
    Zresztą największą ironią jest to że Patryczek zdobył 3 miejsce po dyskwalifikacji "zawodowca" który to miejsce zdobył jako pierwszy. No ale widać kiepsko się maskował, nie to co nasz "Saint-Mistrz Kamuflażu"
    O kutwa, ale kogoś zazdrość łapie, jezusiczku, dawno nie widziałem takiego zawistnika ale coś musi uwierać w tyłeczek. Napisałbym, że mi Cie żal, ale co tam - męcz się tam dalej przed monitorem.
    Ostatnio edytowane przez morzon ; 31-08-2011 o 12:05

Zbanowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Nie Ty, tylko Twój sprzęt, podziękuj Nikonowi bo robi lepsze puchy za 8000 niż za 2000 zł , że o szkłach nie wspomnę.

Nie lubię małych żałosnych kanciarzy co z doskoku dziubną parę złotych i spie... zanim ich ktoś przyuważy.
    Chcesz zarabiać to załóż firmę, płać ZUS i podatki jak wszyscy, wtedy możesz kozaka zgrywać jak po pierwszym roku nie zbańczysz.
    A tak to na czarno pracujesz, i zdobywasz 3 miejsce w konkursie dla HOBBYSTÓW wykorzystując sprzęt kupiony za nieopodatkowane zarobki, a małe foczki na "nikoniarzach" robią jak zawsze jednogłośnie "klap klap klap" !!
    Zresztą zobaczymy po najbliższej kontroli skarbowej Panie Morzonek, ciekawe czy cacane Nikonki i Nikkorki wystarczą na zaległe podatki z odsetkami i kary ))

Domyślnie

Jedynka piękna - bez znaczenia czy zrobiona przez "amatora" czy "zawodowca"...

Zbanowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Zdjęcie nie jest złe, zresztą nie napisałem że jest.
    Ale tutaj mamy amalgamat - 65% interesujący model, 25% dobry sprzęt, 10% fotograf (napisałbym 30% sprzęt a 5% fotograf, ale jestem dziś hojny .
    Takie moje zdanie.
    Ale chyba już startowania w konkursie dla HOBBYSTÓW mam nadzieję nie popierasz?
    Bo jeśli tak to ja już więcej nic nie mówię.
    Ostatnio edytowane przez M74 ; 31-08-2011 o 12:53

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów