światło na 1. genialne! naprawdę mistrzowskie ujęcie powinieneś zgłosić tą pracę do konkursu.
Szukaj
światło na 1. genialne! naprawdę mistrzowskie ujęcie powinieneś zgłosić tą pracę do konkursu.
D700+50mm f1.8G+Di866
Kapitalna obróbka. Obie fotki świetne. Dwójeczka dałaby rade nawet bez tytułu - od razu mozna sie domyślić profesji tego pana![]()
Tak, zdjęcie przyzwoite ale to głównie zasługa tego gościa z twarzą jak Benjamin Button, zawsze wyjdzie interesująco więc super talentu nie trzeba, można powiedzieć że nie zepsułeś i tyle.
No a sprzęt jaki posiadasz oczywiście nie przeszkadza, wiadomo że na D700 z jasną stałką uzyskasz lepszy materiał niż na D80 z kitem, więc i obróbka łatwiejsza o wiele.
Co do konkursu jaki wygrałeś to naprawdę nie rozumiem dlaczego Ci wszyscy gratulują, żyjemy wprawdzie w Polsce ale nawet tutaj jawne oszustwo nie powinno być tak gloryfikowane.
To był konkurs dla hobbystów (nie lubię określenia "amatorów", u nas wielu "zawodowców" to właśnie totalni "amatorzy" i beztalencia a kasę biorą niezłą) a Ty jesteś właśnie "zawodowcem" bo robisz komercyjne sesje i pracujesz zarobkowo jako fotograf ukrywając się w "szarej strefie". Dlatego stać "biednego studenta" na sprzęt za grube tysiące, i dlatego jesteś w stanie uzyskiwać lepsze efekty niż przeciętny "hobbysta" z zestawem z MM za 2500 zł.
A może zaprzeczysz że "robisz śluby" ? Zresztą nie tylko o ile wiem, no i warsztaty za kasę też chciałeś poprowadzić
http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...178813&page=24
ale mniejsza już z tym, to zadanie dla Urzędu Skarbowego i mam szczerą nadzieję że Cię udupią.
Zresztą największą ironią jest to że Patryczek zdobył 3 miejsce po dyskwalifikacji "zawodowca" który to miejsce zdobył jako pierwszy. No ale widać kiepsko się maskował, nie to co nasz "Saint-Mistrz Kamuflażu"
Best Regards![]()
Gospodarczy Detektyf Rótkofski
To naprawdę strasznę. Mam codziennie wyrzuty sumienia z tego powodu, że jestem w stanie uzyskiwać lepsze efekty niż przeciętny "hobbysta" z zestawem z MM za 2500 zł. Ale ten świat jest niesprawiedliwy !!
O kutwa, ale kogoś zazdrość łapie, jezusiczku, dawno nie widziałem takiego zawistnikaale coś musi uwierać w tyłeczek. Napisałbym, że mi Cie żal, ale co tam - męcz się tam dalej przed monitorem.
Ostatnio edytowane przez morzon ; 31-08-2011 o 12:05
Nie Ty, tylko Twój sprzęt, podziękuj Nikonowi bo robi lepsze puchy za 8000 niż za 2000 zł , że o szkłach nie wspomnę.
Nie lubię małych żałosnych kanciarzy co z doskoku dziubną parę złotych i spie... zanim ich ktoś przyuważy.
Chcesz zarabiać to załóż firmę, płać ZUS i podatki jak wszyscy, wtedy możesz kozaka zgrywać jak po pierwszym roku nie zbańczysz.
A tak to na czarno pracujesz, i zdobywasz 3 miejsce w konkursie dla HOBBYSTÓW wykorzystując sprzęt kupiony za nieopodatkowane zarobki, a małe foczki na "nikoniarzach" robią jak zawsze jednogłośnie "klap klap klap" !!
Zresztą zobaczymy po najbliższej kontroli skarbowej Panie Morzonek, ciekawe czy cacane Nikonki i Nikkorki wystarczą na zaległe podatki z odsetkami i kary))
Jedynka piękna - bez znaczenia czy zrobiona przez "amatora" czy "zawodowca"...
Zdjęcie nie jest złe, zresztą nie napisałem że jest.
Ale tutaj mamy amalgamat - 65% interesujący model, 25% dobry sprzęt, 10% fotograf (napisałbym 30% sprzęt a 5% fotograf, ale jestem dziś hojny.
Takie moje zdanie.
Ale chyba już startowania w konkursie dla HOBBYSTÓW mam nadzieję nie popierasz?
Bo jeśli tak to ja już więcej nic nie mówię.
Ostatnio edytowane przez M74 ; 31-08-2011 o 12:53
Skontaktuj się z nami